ostavio trag u beskraju / Više od 10 tisuća žena nosi ime iz pjesama Olivera Dragojevića. Čak su 44 Nadaline, ali jedna je favorit

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dani sjećanja na glazbenu legendu koja nas je napustila na današnji dan prije pet godina obilježit će veliki koncert "Trag u beskraju"

29.7.2023.
15:50
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Na petu godišnjicu od odlaska Olivera Dragojevića, Hrvatska se prisjeća genijalnosti mnogima omiljenog hrvatskog pjevača i odaje mu počast. U Veloj Luci održana je misa zadušnica, a uskoro će tamo stići i raspjevani trajekti.

Dani sjećanja na glazbenu legendu obilježit će veliki koncert "Trag u beskraju" na kojem će i ove godine nastupiti poznati hrvatski glazbenici među kojima su Danijela Martinović i Hari Rončević. Neprežaljenog morskog vuka prisjetio se i Državni zavod za statistiku koji je objavio koliko žena u Hrvatskoj nosi imena koja se spominju u poznatim Oliverovim pjesmama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rezultatima popisa stanovništva iz 2021., najviše je Magdalena, i to njih gotovo šest i pol tisuća. Opjevao je Oliver u svojim pjesmama i ime Manuela koje danas nosi 2677 žena, a ime Luce njih 879.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarna pjesma Nadalina koja je objavljena prije više od 40 godina nadahnula je neke roditelje da svojim djevojčicama daju upravo to ime. Trenutno ih u Hrvatskoj ima 44. U stihovima "Dženi, probudilo nas more" danas će se pronaći 24 Hrvatice.

Već pet godina Hrvatska i Vela Luka ne mogu zaboraviti svog Olivera čije pjesme žive i danas. Najbolji su dokaz za to komentari ispod objave DZS-a u kojima su se pratitelji prisjetili i istaknuli još neka imena poput Sonje, Cicibele, Anđele i Danijele koja su im ostala u posebnom sjećanju zahvaljujući njegovim stihovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Još jedan Trag u beskraju i peta godina kako nema Olivera: 'I dalje ne prihvaćam da nije s nama'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike