VIRUS OSPICA SE BRZO ŠIRI: /

Objavljen ukupan broj dosad zaraženih, liječnici upozorili na iduće simptome i što učiniti

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Liječnici pozivaju sve roditelje, skrbnike i staratelje da cijepe svu necijepljenu djecu

11.6.2018.
19:44
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije danas su u večernjim satima objavili trenutnu situaciju vezanu za ospice na tom području Hrvatske.

Kako su priopćili, u toj je županiji od 25. svibnja do 10. lipnja ove godine utvrđeno ukupno 12 slučajeva ospica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavještavaju sve građane koji razviju simptome koji mogu upućivati na početne simptome ospica (povišena temperatura, curenje nosa, kašalj, crvenilo očiju) a iz bilo kojeg razloga sumnjaju da su se zarazili virusom ospica (npr. bili su u kontaktu s osobom oboljelom od ospica ili s osobom koja je imala osip uz povišenu tjelesnu temperaturu, u zadnjih 3 tjedna od pojave simptoma bili su u zdravstvenoj ustanovi) da učine slijedeće:

1. Ne odlaze u ordinacije liječnika obiteljske medicine, pedijatara, zavode za hitnu medicinu već da se PRVO telefonom jave svom liječniku obiteljske medicine / pedijatru i pojasne im simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U slučaju opravdane sumnje, liječnik obiteljske medicine / pedijatar uputit će pacijenta direktno na Infektološki odjel OB Dubrovnik i to na stražnji ulaz bolnice (cestom iza glavnog ulaza u bolnicu). Treba paziti da pri tome budu u kontaktu sa što manjim brojem ljudi.

Također, iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju sve roditelje, skrbnike i staratelje da cijepe svu necijepljenu djecu. Uz to, na cijepljenje pozivaju sve nezaštićene zdravstvene radnike i radnike dječjih vrtića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo