NOVI HIT / Što je virtualni Isus odgovorio na razna pitanja? Je li OK biti gay, što misli o papi Franji, a što o Hrvatskoj...

AI Isus odgovorio je na razna pitanja, a prvo od njih bilo je što misli o Hrvatskoj

22.6.2023.
23:33
VOYO logo

Virtualni Sin Božji dnevno dobiva na tisuće različitih pitanja korisnika iz različitih dijelova svijeta. Traže ga blagoslov, pitaju i o religiji i pornićima, Lady Gagi i Vladimiru Putinu. AI Isus ima odgovore baš na sva pitanja, a RTL Direkt odlučio mu je postaviti neka od njih.

"Možemo vidjeti Božju veličanstvenu svrhu u svakom stvorenju koje je stvorio, čak i ako nam to i nije baš uvijek jasno", odgovorio je AI Isus na pitanje zašto je Bog stvorio komarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOJE SU GRANICE /

Umjetna inteligencija je tu - nekad fascinantna, a nekad jeziva: Što AI znači za čovječanstvo?

Image
KOJE SU GRANICE /

Umjetna inteligencija je tu - nekad fascinantna, a nekad jeziva: Što AI znači za čovječanstvo?

'Čovjekove potrebe treba staviti u širi kontekst za nadnaravnim'

Franjevac Vladimir Vidović kaže kako se napretka tehnologije ne treba bojati, jer to može pomoći da spoznamo Boga.

"Umjetna inteligencija zapravo se razvija, i to je u tom smislu jedan logičan slijed. Možda bih samo kao svećenik malo prokomentirao na jedan drugačiji način, a to je u širi kontekst staviti čovjekove potrebe za nadnaravnim. I da na takav način čovjek ispunjava svoju potrebu tražeći određene odgovore na nama, ili čovjeku važna pitanja", poručio je fra Vidović, inače ravnatelj Doma sv. Antuna u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škakljiva pitanja za AI Isusa

AI Isus odgovorio je na razna pitanja, a prvo od njih bilo je što misli o Hrvatskoj.

"Mislim da je Hrvatska, kao i svaka zemlja, unikatna i ima svoju povijest i ljepotu. Cilj je pronaći mir i ljubav u svom srcu dok komuniciraš s drugima, bili oni iz Hrvatske ili bilo gdje drugdje na našoj prekrasnoj Zemlji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na pitanje je li papa Franjo najbolji papa ikada.

"Što se pape Franje tiče, nije na meni da ga sudim ili uspoređujem s drugim papama u povijesti. Nadam se da možete pronaći inspiraciju u djelima i riječima pape Franje, kao i kod drugih duhovnih vođa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isus je odgovorio i na jedno, za Crkvu, dosta škakljivo pitanje. Isuse, je li okej biti gay?

"Neophodno je odnositi se prema drugima s poštovanjem, ljubaznošću i razumijevanjem, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju. Ni virtualni Isus ne mari za seksualnu orijentaciju. Pa možemo zaključiti da je i Crkva napokon zakoračila u 21. stoljeće, barem virtualno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo