strašna poruka / Vijećnik koji je razotkrio da je jedan zagrebački kvart Crkvi dao 400.000 kuna dobio anonimnu jezivu prijetnju

Image
Foto: Shutterstock

Jučer sam prijetnju prijavio u VII. policijskoj postaji, Trešnjevka. To je moja građanska dužnost, napisao je

24.3.2021.
12:45
Shutterstock
VOYO logo

Bivši vijećnik mjesnog odbora Ciglenica s Trešnjevke Damir Kovačić nedavno je na svom Facebook profilu objavio status o financiranju župe sv. Leopolda Mandića od strane Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je od Zagreba tražio dokumente o rashodima u gradskoj četvrti Trešnjevka te iz tog dokumenta koji je objavio vidi se da je župi sv. Leopolda Mandića na Badnjak prošle godine isplaćeno 400.000 kuna, a radi se o navodnoj "financijskoj pomoć župi".

Zahtjev za pristup ovoj informaciji podnio je 16. siječnja 2021. a dokumente je uspio dobiti tek tri mjeseca nakon podnošenja zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo, od planiranih 200.000,00 za nespomenute rashode poslovanja GČ Trešnjevka - sjever, potrošeno je samo 62.650,16. Zakupnine i najamnine su planirane u iznosu od 31.000,00 HRK, no stvarni rashodi su 300 posto veći - najam prostorija za rad MO Ciglenica je dvostruko veći od planiranog iznosa, a tu je i nejasan rashod najma vozila", piše između ostalog u njegovoj objavi.

Image
ŠOKANTNE FACEBOOK PORUKE /

Prijetnje šefu riječke policije: 'Počinje ti pakao... i ti guraš malo dijete po Drenovi'

Image
ŠOKANTNE FACEBOOK PORUKE /

Prijetnje šefu riječke policije: 'Počinje ti pakao... i ti guraš malo dijete po Drenovi'

No, tu ne staje priča. Nekoliko dana kasnije Kovačič dobiva anonimnu prijetnju, a o svemu tome progovora ponovno na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako se neprofitnoj organizaciji, Župi sv. Leopolda Mandića, pomoglo s 400.000,00 kuna iz proračuna gradske četvrti Trešnjevka - sjever... Ovu moju objavu prenijeli su mediji, veliki portali. Ovim putem im se zahvaljujem, hvala vam!
Nisam očekivao da će objava na mom osobnom zidu rezultirati tolikim interesom. Drago mi je zbog toga. Neka to bude moj mali doprinos načelu da javnost ima pravo znati kako se upravlja javnim novcem i za koje potrebe. Na kraju krajeva, informaciju koju sam dobio temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama, a potom i objavio, trebala bi biti javna. Dostupna u dva-tri klika na stranicama Grada ili četvrti. Ja sam samo zainteresirani građanin koji želi vidjeti neke račune i čuti neka pojašnjenja.
Komentari ispod objave na portalima su velikom većinom pozitivni. Nema previše hejtera. Rekao bih da se građani slažu s onim što je objavljeno. Nešto se ipak mijenja.
Ipak... u ponedjeljak, 22. ožujka, u 21:10 dobio sam "message request", s porukom. Netko meni nepoznat, profil koji ne poznajem, poslao je poruku.


Ta poruka nije bila ugodna. Jeziva je. I procjenjujem, nije dobronamjerna.
Jučer sam prijetnju prijavio u VII. policijskoj postaji, Trešnjevka. To je moja građanska dužnost. Sva saznanja o profilu koji je poruku poslao, neke osobne indicije tko bi mogao biti iza profila, kontekst zbog kojeg smatram da jest riječ o prijetnji, proslijedio sam u prijavi. Neka institucije procijene". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo