VIDEO: / Željka Markić, što je s govorom mržnje koji mene prati cijeli život?

27.11.2013.
11:14
VOYO logo

U sjajnom videu koji je objavio na svome profilu na Facebooku, Antunović otkriva da dolazi iz Makarske u kojoj je trpio maltretiranja zašto što je bio drugačiji.

"Nije bilo ni najmanje ugodno kad vam dok šetate rivom u Makarskoj kao djetetu dobacuju 'pederčino!' i slično, samo zato što sam drugačiji. Nije ugodno ni kad vas dva puta doslovce iscipelare, opet samo zato što sam drugačiji", otkriva Tonči Antunović, koji je osjetio potrebu da Markićki uputi nekoliko pitanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koji je vaš osobni motiv za pokretanje ovakve inicijative? Što je to što vas muči ako bih se ja htio oženiti za svog partnera, po čemu sam manje vrijedan i po čemu to ne zaslužujem? Tko vam je dao pravo da odlučujete o tome?"

'Što vas toliko muči?'

Pokretačicu inicijative U ime obitelji, koja se tako često voli pozivati na demokraciju, Antunović je upozorio da osnovni zakon demokracije jest odvajanje Crkve od države. Pitao ju je i što je s njim i njemu sličnima koji ne idu u Crkvu i ne ljube oltare, a vjeruju u Boga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dok se cijeli svijet kreće u smjeru izjednačavanja prava homoseksualaca i širenja vidika ljudskih prava i tolerancije, vi pokrećete inicijativu koja meni i meni sličnima želi onemogućiti normalan ili život jednak vašem. Pozivate se na govor mržnje. Što je s govorom mržnje koji mene prati cijeli život? Što je s govorom mržnje kad djeca u Hrvatskoj izvrše samoubojstvo jer ne mogu živjeti u sredinama u kojima su izvrgnuti ruglu, mržnji, preziru i agresiji? Što je s govorom mržnje koji svakodnevno prati živote mladih gej ljudi u Hrvatskoj, ne nekoliko mjeseci koliko traje vaša kampanja, nego godinama, desetljećima... I opet vas pitam zašto to vas osobno toliko muči?"

https://www.facebook.com/video/embed?video_id=10151850634323763

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Glasajte protiv diskriminacije'

U sklopu kampanje Građani glasaju protiv niz javnih osoba putem još jednog videa pozvalo je građane da izađu na referendum i glasaju protiv diskriminacije gej ljudi. Glumica Linda Begonja, voditeljice Petra Nižetić, Tatjana Jurić, Nevena Rendeli, pjevač Luka Nižetić, modni dizajneri Branko Basletić, Robert Sever, redatelj Ivica Buljan i mnogi drugi pozvali su građane da glasaju protiv primitivizma, manipulacije i nepravde.

//www.youtube.com/embed/hJV4ZWYk8q4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike