VIDEO: / Sve ovisi o tome koliko će Nora Fora biti jaka

2.3.2013.
10:00
VOYO logo

Roditelji Nore Šitum su ujedno ovu priliku iskoristili da zahvale svim građanima koji su pomogli da se prikupi novac.

''Kada smo ušli u bolnicu dočekao me slogan na njihovom zidu 'Ovdje stanuje nada'. To je to, zbog toga smo tu. Došli smo ovdje po novu šansu za naše dijete, vi ste nam to omogućili i hvala vam još jednom na tome'', kazala je Norina majka Đana Šitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je liječnje eksperimentalno i mi smo na prvoj stepenici. Stanice koje su uzeli od Nore su trenutno u labaratoriju i više o tome znat ćemo kroz koji dan. Čeka nas još duga borba. Sve će ovisiti o tome koliko je Nora jaka. Ovdje joj žele osigurati što bolje liječenje i držati njeno zdravlje pod kontrolom dok te stanice ne ojačaju. Nora je trenutno solidno stabilna'', rekao je Norin otac Ivica te je dodao kako su krasno primljeni u bolnicu.

Norin onkolog, doktor Richard Aplenc, također je dao kratku izjavu i objasnio terapiju kojoj će biti izložena Nora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nora je ovdje tri tjedna. Promatrali smo Noru ovih dana i prikupljali podatke o tome da li ju se može izložiti ovakvom liječenju. Taj proces se sastoji od nekoliko koraka. Prvi je korak prikupiti dovoljno stanica kako bi ih mogli koristiti za terapiju. Taj je dio prošao bez problema, a sada prelazimo na drugi korak, a to je da vidimo da li se te stanice dobro razvijaju kako bi ih mi mogli genetski modificirati. Ne znamo kako će proći taj dio procesa. To bi trebali saznati negdje krajem idućeg tjedna. Ako to prođe dobro, mi ćemo ih genetski modificirati i dati ih Nori. Svi se nadamo da ćemo uspjeti stići do tog trenutka'', objasnio je doktor Aplenc.

Video pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo