PREKRASNO! / VIDEO Pogledajte kako izgledaju večeras Delnice! Gust snijeg koji pada stvara idiličnu sniku

Snijeg je tijekom popodneva i večeri počeo padati i u sjeverozapadnom dijelu zemlje, a tijekom večeri i u Zagrebu.

2.12.2023.
23:38
VOYO logo

Kao što su meteorolozi i najavljivali, gorske predjele Hrvatske večeras je zabijelio snijeg. U RTL-U Danas uživo smo se javili upravo iz Delnica iz sjedišta zimske službe HAC-a iz kojeg su nam potvrdili da je za večeras u pripravnosti 50 vozila zimske službe i isto toliko vozača. Uz popratno osoblje, sveukupno će večeras dežurati 70 ljudi. Prvo preventivno posipanje cesta već je ranije odrađeno, solane su pune i na drugim punktovima te iz HAC-a ne očekuju veća iznenađenja.

Gust snijeg počeo je prekrivati sjeverozapad Hrvatske još rijekom kasnog poslijepodneva. Zabijelio se Novi Marof, a obilnije padaline i crveni meteoalarm upaljen je za sutra. Očekuju se u udari vjetra od 150 kilometara na sat. Iz HAC-a su u RTL-u Danas vozače upozorili na udare vjetra podno Velebita gdje udari mogu biti olujni i orkanski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom večeri pahulje su zabijelile i dijelove Zagreba gdje se snijeg miješao sa slabom kišom.

Snježna bomba dan ranije počela je stvarati velike probleme u Njemačkoj. Avionski promet u minhenskoj zračnoj luci otkazan je do nedjelje, a goleme probleme snijeg je prouzročio i u češkoj gdje je jug zemlje blokiran. Vlakovi ne voze, a diljem zemlje zabilježeno je više od 100 prometnih nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo