SVE NUDE BESPLATNO / VIDEO Napravili Advent u studentskoj sobi, skuhali vino i objavili oglas. A onda je krenula ludnica

Image
Foto: Privatna arhiva

Studenti Jadran i Vinko u svojoj su sobi pripremili Advent i tako dali mogućnost svojim kolegama da za dobar džin ili vino ne trebaju potrošiti puno novaca. Zanimalo nas je i je li im se javio, odnosno požalio, Studentski centar ako im troše previše struje zbog svih žaruljica

15.12.2022.
10:56
Privatna arhiva
VOYO logo

Božić je već debelo na vratima, a kod studenata u Zagrebu iz godine u godinu ne nedostaje ideja da božićni duh i dalje vlada popularnom 'Savom'.

Kako bi svim studentima pružili mogućnost da ne moraju otići do grada i potrošiti preveliku količinu novca, dvojica studenata iz Imotskog, Jadran i Vinko Grančić, odlučili su napraviti Advent na Savi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo na ideju sasvim spontano. Naime ideja je došla sredinom studenoga kad smo sjedili u sobi i pričali kakav će biti Advent u Zagrebu i odlučili smo napraviti nešto naše", govori nam Jadran, student građevine.

Tvrdi da se ni ne sjeća koliko je trajala dekoracija i cijela priprema jer je sve krenulo neplanski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatna arhiva

"Cimer se nakon razgovora sljedeće jutro pojavio s hrpom lampica koje smo odmah krenuli dekorirati. Krenuli smo jako rano tako da smo dosta toga izmijenili, ali se nadamo da je ovo - ono zadnje", objašnjava Jadran.

Cimer je inače njegov bratić Vinko, student 2. godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji je i zadužen za ponudu koju nude studentima. Kod njih studenti, ali i svi ostali mogu popiti kuhano vino, kuhani gin ili pak rakiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je hvalevrijedna gesta je ta da ništa od pića neće naplaćivati. Također, za razliku od prijašnjih godina i drugih studenata, ulazak u njihovu sobu i doživljaj Adventa - potpuno je besplatan.

"Kada smo postavili objavu na "Studentski dom Stjepan Radić" na Facebooku, prijatelji su se javili i ponudili ako treba bilo kakva pomoć. Naravno, naši doma imaju vino pa smo tako uštedjeli", poručuje Vinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatna arhiva

Upravo je Vinko zadužen za kuhanje gina i vina, a Jadran se u "potpunosti pouzda u njega."

Dvojica bratića oduševila su svojom objavom na Facebooku i pozivom da se dođe posjetiti njihova soba u prvom paviljonu. U samo nekoliko sati, skupili su preko tisuću reakcija oduševljenja na njihov pothvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije objave, već nakon 15 minuta je došlo par studenata i kucalo na vrata", kaže Jadran.

Zanimalo nas je i je li im se javio, odnosno požalio, Studentski centar ako im troše previše struje zbog svih žaruljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatna arhiva

"Razmišljali smo i o tome, skoro sve lampice koje smo kupili na baterije su tako da mislim da neće biti nikakvih problema", smatra Jadran.

Advent u njihovoj sobi na Savi traje još točno tjedan dana, do 22. prosinca jer se tada vraćaju kući, ali pozivaju sve da ih do tada posjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako izgleda kad se spoji mladost i kreativnost, pogledajte u nastavku:

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo