VIDEO: / Milanović nas nije osramotio

Nakon što su se brojni hrvatski političari izblamirali zbog neznanja engleskog jezika, u prvom redu bivša premijerka Jadranka Kosor, aktualni premijer Zoran Milanović pokazao je zavidno znanje.

27.3.2012.
22:17
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović u razgovoru za France 24, što se sadržaja tiče, nije otkrio ništa novo, no pokazao je da vrlo vješto vlada engleskim jezikom.

Između ostalog, premijer Milanović je govorio o hrvatskoj budućnosti u EU, o prednostima koje će to članstvo donijeti zemlji i EU-u. Ponovio je svoj poznati stav da se Hrvatska, s obzirom da je mala zemlja, mora jasno specijalizirati i odrediti koji će biti njeni prioriteti, kako se ne bismo izgubili u svaštarenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kontekstu ulaska u Europsku uniju, Milanović je govorio i o Srbiji te Bosi i Hercegovini, ističući da će im Hrvatska na tom putu biti naklona, ali da im neće biti mentor niti učitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je govorio o gospodarskoj situaciji u zemlji i mogućnosti da Hrvatska zatraži pomoć MMF-a. Kazao je da je situacija teška, a i da se nada da neće posegnuti za tim rješenjem. Što se tiče rejtinga, kaže, on nije poput onog primjerice koji ima Nizozemska, ali nije niti "tmuran".

Na pitanje ima li njegova vlada metode kojima će riješiti problem korupcije u zemlji, Milanović je bio slikovit, te je stanje usporedio s Augijevim štalama iz grčkog mita o Heraklu, a što je sinonim za prljavštinu i zapuštenost. Kazao je da se nada da će uspjeti u borbi protiv korupcije, te da vjeruje da se skandali kakvih je do sada bilo neće ponoviti, jer Hrvatska po tom pitanju naučila lekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo