o obnovi, bankama i mjerama /

VIDEO Milanović: 'Banke su kao vatra, dobar sluga, ali loš gospodar'

'Što je cilj, gospodo? Cijepili smo 70 posto odraslih osoba. Ovo je kao muhe bez glave', poručio je Milanović o ublažavanju mjerama i situaciji s koronom

1.9.2021.
11:50
VOYO logo

Povodom obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 120. brigade Hrvatske vojske Ban Toma Bakač predsjednik Republike Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac. Milanović je sudjelovao i na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 120. brigade Hrvatske vojske Ban Toma Bakač Sisak u bivšoj vojarni Barutana. 

Nakon toga predsjednik je dao izjavu na medije te se osvrnuo na obnovu nakon potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne mislim da netko zaslužuje ostavku, ali vrijeme je već da počnemo grabiti te novce. Vrijeme je počelo jučer'', rekao je Milanović te dodao da obnova Banovine mora ići brže  jer se ovdje ne radi o povijesnoj jezgri grada Zagreba.

Sutra je Opća sjednica Vrhovnog suda na kojoj će se razmatrati o kandidatima za novog predsjednika suda o Radovanu Dobroniću, a Milanović je o toj temi rekao: “Vrhovni sud se pita za mišljenje. OK, čut ćemo njihovo mišljenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i ukidanje prešutnih minusa. ''Ne podsjeća me to na šivcarce jer su to bili veliki problem. Banke su kako vatra, one su dobar sluga, ali grozan gospodar.Regulatori, a to nisu samo narodne banke nego i oni koji imaju mandat od naroda, moraju voditi računa o tome da se banke ne otmu kontroli, ali da zarađuju. Kada sam uzeo stambeni stan, moja kamata je bila šest posto, a neki iz HDZ-a su imali tri posto. A danas neki imaju dva i pol posto'', rekao je Milanović te naglasio da banke nisu vlast i da se s njima treba biti u partnerskom odnosu.

Kazao je da će, kako stvari sada stoje, on ići na sastanak s UN-om, dodavši: "Niti se premijer tu gurao, tko god od nas išao isto je''.

Ponovno se osvrnuo na Dobronića.

"Ima biografiju koja mislim da govori sve, vidim da se ne razmeće po medijima, što je dobro. Ne natječe se za izborno političko mjesto, nego na mjesto predsjednika Vrhovnog, ja ću ga za tu funkciju predložiti. Ima malo politike u cijelom mehanizmu izbora, ali to je zato da Vrhovni sud i suci ne bi sami upravljali time, tu treba postaviti određene granice. Neovisnost pravosuđa da, ali potpuna neovisnot i neodgovornost, brate mili, toga nema nigdje. Ako to većina u Saboru želi, neka tako naprave, ali to će opet trebati objasniti narodu”, rekao je o izboru predsjednika Vrhovnog suda i Dobroniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o odnosu s premijerom Plenkovićem, predjsednik je rekao: ''Pa nisam ja najavio tvrdu kohabitaciju''.

"Je li cilj potpuno iskorjeniti virus ili što je cilj? Ako je cilj potpuno ga iskorjeniti onda je to nemoguće. Ako je cilj natjerati ljude koje se nisu cijepili natjerati ih? Što je cilj - to je pitanje. Svi cijepljeni nose maske, a koji je cilj toga? Što je cilj, gospodo? Cijepili smo 70 posto odraslih osoba, još jednom što je cilj? Vidim svaki dan da u Vladi svi cijepljeni nose maske. Zašto? Pa ako sam se cijepio poruka je - cijepi se i ti pa nećeš morati nositi masku’. Još jednom koji je cilj? Ovo je kao muhe bez glave", poručio je Milanović o ublažavanju mjerama i situaciji s koronom u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo