TKO PJEVA, ZLO NE MISLI? / VIDEO 'Ku*cem u čelo' ori se u skupštini! Zagrebački zastupnik pustio pjesmu, prevoditeljica nije znala što će

Image
Foto: Youtube / Gradska skupština Grada Zagreba

Goluža se time referirao na događaj kada je tijekom dočeka Nove godine Zagrebačka filharmonija sjedila na pozornici, iza njihovih leđa su se na velikom ekranu vrtjele slike muških spolovila, a Let 3 je svirao upravo tu pjesmu

25.1.2024.
12:19
Youtube / Gradska skupština Grada Zagreba
VOYO logo

Zastupnik MOST-a Trpimir Goluža tijekom sjednice zagrebačke skupštine pustio je pjesmu koja je zbunila prevoditeljicu na znakovni jezik. Usred zasjedanja došetao je do govornice s mobitelom, prislonio ga uz mikrofon i pustio refren pjesme Leta 3 "Ku*cem u čelo".

Proste riječi su na trenutak iznenadile prevoditeljicu se nasmijala, a budući da nije znala što bi, prevodila je kako sada svira pjesma. Nitko ga u tome nije spriječio, a nije reagirao ni predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goluža se time referirao na događaj kada je tijekom dočeka Nove godine Zagrebačka filharmonija sjedila na pozornici, iza njihovih leđa su se na velikom ekranu vrtjele slike muških spolovila, a Let 3 je svirao upravo tu pjesmu.

Image
Sjednica skupštine /

Tomašević predstavlja rješenje za Jakuševec, a pred vratima prosvjeduju eko udruge: 'Bit će još jedno smetlište'

Image
Sjednica skupštine /

Tomašević predstavlja rješenje za Jakuševec, a pred vratima prosvjeduju eko udruge: 'Bit će još jedno smetlište'

“Dok je za gradonačelnika Tomaševića ova pjesma jedan od izraza progresivne i uključive kulture, za mnoge naše sugrađane ovo je tek jeftina vulgarnost posve neprimjerena mjestu i trenutku gdje je izvedena, a pogotovo instituciji Grada Zagreba. Nažalost, ovom spolnom nasilju bila su izložena i brojna djeca koja su bila izložena na dočeku na Trgu. Vidite li danas, s odmakom od mjesec dana, išta problematično u javnom audio i video veličanju divovskog muškog spolovila koji ste priredili na središnjem gradskom trgu i o trošku grada za nemale novce? Jeste li uopće svjesni šovinizma u ovim stihovima. Nadam se da ovaj repertoar nije izraz vašeg stava prema vašim suradnicama, Zagrepčankama i ženama općenito", pitao je Goluža gradonačelnika, a u tom trenutku ga je prekinuo Klisović i rekao da je isteklo njegovo vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su zabilježile kamere tijekom prijenosa uživo koji se emitira na službenom Youtube kanalu Grada, a taj trenutak je vidljiv od 1:25:34 pa nadalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu ove sjednice bilo je 28 točaka, među njima i prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o prihvaćanju sažetka "Studije izvedivosti za potrebe izgradnje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije" i podržavanje projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom (CGO) Zagreb na lokaciji u Resniku. Također, prijedlog odluke o jednostranom raskidu Ugovora o koncesiji za Projekt infrastrukturnih objekata za potrebe izgradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO: Mojmira u Direktu Tomaševića zaskočila pitanjem: 'Najavljuju snijeg, hoćete ga jesti kao Bandić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike