Pogledajte izgradnju / VIDEO Koroni unatoč: Radovi na Pelješkom mostu napreduju punom parom

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, Shutterstock

Pandemija je zaustavila veliki dio gospodarstva, ali neki usprkos opasnosti uspijevaju nastaviti s radom

16.4.2020.
13:33
Grgo Jelavic/PIXSELL, Shutterstock
VOYO logo

Globalna kriza uzrokovana pandemijom novog koronavirusa nije poremetila radove na Pelješkom mostu i pristupnim cestama. Ukupno je 614 radnika na gradilištu te se radovi odvijaju uz sve mjere zaštite propisane od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

"Postoje izazovi, no zasad mi, a prije svega izvođači izlazimo s njima na kraj. Dok veliki dio gospodarstva stoji ili je bitno usporen zbog epidemije koja nas je zadesila, ovi projekti napreduju jako dobro", rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklog su tjedna započeli radovi na probijanju glavne cijevi tunela Debeli brijeg te se istovremeno odvijaju radovi na trasi od tunela do mjesta spajanja s postojećom cestom koja ide preko otoka Pelješca.

U priopćenju za medije navodi se i izvođenje radova na još jednom tunelu, vijaduktu te dva mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt "Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom", koji uključuje izgradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama te izgradnju obilaznice Stona, sa svim svojim fazama je u punom građevinskom pogonu. Ukupna duljina trase projekta iznosi 32 kilometra, od mjesta Duboka do mjesta Doli i zaobići će Neumski koridor, stoji u priopćenju Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo