INCIDENT U DUBROVNIKU /

VIDEO Sve su snimili i objavili: Hrvatski carinici naplatili britanskim nautičarima nepostojeće pristojbe?

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Nautičari navode kako su kontaktirali Ministarstvo turizma odakle im je službenim odgovorom rečeno da ne postoji boravišna pristojba koju su platili

4.9.2021.
15:04
YouTube/Screenshot
VOYO logo

Nakon nedavnog skandala s graničnog prijelaza Slavonski Šamac, gdje su dvije hrvatske carinice tražile mito od stranog turista, još jedan skandal vezan uz mito i carinike ostao je mimo hrvatskog medijskog prostora.

Naime, dvoje britanskih nautičara blogera su u srpnju u Dubrovniku skrivenom kamerom snimili hrvatske carinike kako im naplaćuju nepostojeće pristojbe, piše Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski par nautičara je skandal koji je dokumentiran u videu objavio na svom YouTubeu te web stranici koja okuplja nautičare. Sve se dogodilo u srpnju ove godine kada su britanski supružnici došli do carinskih službenika u Dubrovniku kako bi odjavili svoj boravak u Hrvatskoj, s ciljem da nastave dalje put Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada su došli do carinika ovi su ih kaznili s iznosom u protuvrijednosti od 100 funti jer su navodno propustili platiti dodatnu boravišnu pristojbu. Policajci im nisu dali pojašnjenje o kakvoj točno pristojbi je riječ, no britanski nautičari istu su morali platiti. I to u gotovini.

Image
snimio ih putnik /

Skandalozna snimka hrvatskih carinica koje su tražile mito! 'Idite na bankomat, što ćemo mi s krunama'. A tek za što su ga tražile...

Image
snimio ih putnik /

Skandalozna snimka hrvatskih carinica koje su tražile mito! 'Idite na bankomat, što ćemo mi s krunama'. A tek za što su ga tražile...

Nautičari navode kako su nakon ovoga kontaktirali hrvatsko Ministarstvo turizma vezano uz spornu naplatu, a odakle im je službenim odgovorom rečeno da ne postoji takva boravišna pristojba niti zakonski članak koji obvezuje nautičare na takve pristojbe. Drugim riječima, carinici su ih opljačkali. Britanci su zatražili povrat novca.

"Moram priznati da mi je ovaj događaj ostavio gorak okus u ustima. Dok smo plovili prema Crnoj Gori dogovorili smo se da se više nikad nećemo vratiti u Hrvatsku", poručila je u svom videu ogorčena Britanka.

Portal Morski.hr tražio je od Ministarstva turizma da se očituje na ovaj slučaj, budući da su njihove službe povratno odgovorile Britancima da taksa koju su morali platiti dubrovačkim carinicima – ne postoji. Također su pokušali doznati i jesu li carinici iz videa kažnjeni zbog iznude, no do zaključenja ovog teksta nisu dobili odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo