VIDEO: / Građani će preuzeti rizik, a privatni koncesionar profitirati

Udruga Brid podržava raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju jer smatra kako građani Hrvatske time preuzimaju rizik, a privatni koncesionar ubire profit.

20.10.2014.
12:35
VOYO logo

Inicijativa "Ne damo naše autoceste!" do subote, 25. listopada po cijeloj Hrvatskoj provodi prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju odnosno za izmjenu Zakona o cestama kojim se propisuje da su izgrađene javne ceste strateški interes Republike Hrvatske i da ih je zabranjeno davati u koncesiju za javne usluge.

"Zbog kratkoročnog krpanja proračunskih rupa Vlada RH planira dati imovinu koja dugoročno stvara dobit, čime se gubi strateška poluga ekonomskog razvoja. Autoceste koje su građene više od 40 godina sada se poklanjaju privatnom koncesionaru da na njima zarađuje idućih četrdeset godina. Građani Hrvatske tako preuzimaju rizik, a privatni koncesionar ubire profit. Dok će cestarine poskupjeti, povećat će se troškovi održavanja lokalnih cesta i smanjiti sigurnost u prometu", poručili su u priopćenju iz udruge Brid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome u videu govore: Aleksandar Čaklović, bivši ravnatelj Hrvatske uprave za ceste (1995. – 2000.), Dragan Zelić iz GONG-a i stručnjak za promet Željko Marušić.

//www.youtube.com/embed/qOa-eZQe838

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo