Objavljeno u grupi 'Morski ribolov' / VIDEO Društvenim mrežama širi se snimka velike bijele psine kod Lošinja: Lažna je - ne nasjedajte!

Zagrepčanin koji je objavio video ispričao se ako je nekog uvrijedio, ali nije znao da je video lažan

14.7.2019.
15:11
VOYO logo

Društvenim mrežama kruži snimka velike bijele psine, koja je navodno snimljena kod Malog Lošinja. Snimku je objavio jedan Zagrepčanin u grupi "Morski ribolov" te je napisao: "Kod Malog Lošinja s trajekta... Velika bijela", piše Morski.hr.

Ispod videa uslijedili su mnogi komentari... Pojavljivalo se i pitanje odakle mu snimka, no na to nije odgovorio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morski.hr piše da pouzdano znaju da je snimka nastala prije nekoliko tjedana na dalekoj Bermudi, a isto tako, kontaktirali su Zagrepčanina koji je objavio snimku. 

U kojim okolnostima je nastala snimka?

Pitali su ga može li pojasniti okolnosti u kojima je snimka nastala kako bi javnosti ispričali istinu. Odgovorio im je: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam autor… Dobio sam video na WhatsApp grupu s naznakom da je snimljeno kod Malog Lošinja! Objavio sam video u grupi Morski ribolov gdje sam ovog trena isti i obrisao jer sam dobio gomilu negativnih komentara! Da li je video istinit i da li je snimljen kraj Malog Lošinja ja ne znam! Objavio sam kako sam i dobio i širi se WhatsAppom! Eto to je sve što znam, niti sam autor niti znam podrijetlo ni lokaciju! Poslao sam kako su poslali i meni, očito nisam trebao ništa!", piše Morski.hr. 

Zagrepačnin se u odgovoru ispričao ako je nekog uvrijedio te je kazao kako ne zna je li video lažan ili ne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnjih mjesec dana je objavljeno nekoliko snimaka velikih psina u Jadranu za koje se također ne zna autentičnost pa su bile objavljene! Između ostalog, kako možemo znati da li je istinito ili nije… Ako ne znamo autora i lokaciju snimke! Objavio sam što sam dobio, očito nisam trebao kad se digla tolika halabuka", kazao je i pokazao komentar u WhatsApp grupi gdje na komentar da je snimka iz Amerike jedan korisnik uvjerava: 

Širenje lažnih informacija

"Nije… Znam iz pouzdanog izvora jer sam od tamo, dečko je išao iz Lošinja za Zadar trajektom i snimio to... To je bilo pred 5 dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali su i tu osobu i pitali su ga je li svjestan da je širenje lažnih informacija kazneno djelo, a on je kazao: "Jesam, da. Pa dobro, baš me briga". 

Novinari Morskog.hr su se potrudili i pronašli su pravog autora snimke. To je objavila grupa sportskih ribolovaca s Bermude, a snimku su objavili 2. srpnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo