VIDEO: / Bura od 165 km/h pokvarila mjerni uređaj

Olujna bura koja je puše na makarskom području brzinom od 80, na udare do 120 kilometara na sat, s udarima orkanskog vjetra od 165 kilometara na sat, počinila je znatne štete.

7.1.2012.
16:22
VOYO logo

Vjetar je u Makarskoj u petak navečer i u subotu oštetio manje ugostiteljske objekte, kioske te prevrnuo nekoliko montažnih kućica. Šteta je nastala na reklamama, tendama, oštećen je dio stakla i kupola na hotelima, plastični kontejneri, semafori, nadzemni telefonski i elektrovodoci, polomljeni su brojni prometni znakovi, a nekoliko manjih šteta bilježi se na automobilima, javlja HRT.

Silinu udara bure najbolje potvrđuje i podatak da se pokvario uređaj koji mjeri snagu vjetra u meteorološkoj postaji Osejava u Makarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Velikom Brdu izbio je i manji požar zbog pada elektrostupa, no brzo je ugašen. Potopljene su dvije brodice u gradu, polomljeni su jarboli na dvjema jedrilicama u lučici Krvavica, a u Promajni su potopljene tri brodice.

Hrvatski autoklub javlja da su zbog bure u prekidu trajektne linije iz Splita za Korčulu i Lastovo, kao i katamaranske za Brač, Hvar, Korčulu, Lastovo i Vis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jako je nevrijeme u petak pogodilo i Dubrovnik, a u Splitu je bura srušila i kamenu dvorišnu ogradu u Marmontovoj ulici, u samom centru grada. Srećom nitko nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo