JURILICE U SVIM BOJAMA / VIDEO Bijele, narančaste, s hrvatskom zastavom: Rimac se pohvalio Neverama, pokazo i svoju. 'A ova? Bit će popularna'

Image
Foto: Facebook / Mate Rimac

Za proizvodnju jednog ovog električnog automobila na svijetu treba pet tjedana. Jurilica je to koja može ići do 400 kilometara na sat, a bez dodatne opreme košta dva milijuna eura što Neveru smješta na 45. mjesto najskupljih automobila svijeta

13.12.2023.
14:25
Facebook / Mate Rimac
VOYO logo

Osnivač Rimac Automobila Mate Rimac pohvalio se na svom Facebook profilu snimkom na kojoj pokazuje nekoliko tipova Nevera. "Puno završenih Nevera pred kraj godine", poručio je pa pokazao i jednu za koju kaže da je njegova.

"Imamo i bijelu i plavu koja je poprilično popularna", kazao je u videu dok obilazi radionicu i pokazuje superbrze jurilice na kojima se bruse posljednji detalji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je i jedna tamno plave boje koja na stražnjoj strani retrovizora ima hrvatsku zastavu. Za narančastu Neveru istaknuo je da je posebna pa poručio da ne želi previše o njoj otkrivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pozadini se na snimci vide djelatnici koji rade na drugim modelima kao i nekoliko automobila koji su dovršeni i spremni za dostavu do svojih novih vlasnika.

Za proizvodnju jednog ovog električnog automobila na svijetu treba pet tjedana. Jurilica je to koja može ići do 400 kilometara na sat, a bez dodatne opreme košta dva milijuna eura. Tako se ugurala na listu najskupljih automobila na svijetu gdje je zauzela 45. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil je to koji je javnosti predstavljen u lipnju 2021. godine. Jako je osjetljiv te se u Neveru ne može ući, ne smijete ju dotaknuti niti joj se previše približiti što je iz prve ruke ekipa RTL Direkta koja je posjetila tvornicu na Jankomiru u kojoj nastaju ove jurilice. Jedan automobil ima 25 kilometara žica i dovoljno struje za 25 domova.

Image
OVO JE HIT! /

Rimac oglasio da treba vatrogasca, ali evo i što nudi: Na popisu su zdrave grickalice, psiho savjetovanje...

Image
OVO JE HIT! /

Rimac oglasio da treba vatrogasca, ali evo i što nudi: Na popisu su zdrave grickalice, psiho savjetovanje...

A ključ cijele priče je baterija. Jedna puna vozi od Zagreba do Splita i može napajati primjerice manju hidroelektranu. Upravo su baterije proslavile Rimca koji radi na novim, još boljim i modernijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban tim testira sve prije nego što se Nevera pusti u bespuće asfalta. Unutar samog automobila postoji testni tepih i sjedala. Na testu se zatim nađu tipke, sjedala, softveri i kočnice.

"Testiramo auto prvo s mini washom. Onda aktiviramo sustav koji simulira snažnu monsunsku kišu, u trajanju 10 do 15 minuta. Da potvrdimo da nigdje nema curenja, znači Nevera mora preživjeti Neveru", otkrio nam je ranije voditelj tima za inspekciju kvalitete Aleksandar Pavlov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada Rimčeva Nevera preživi sve nevere, ide na testnu vožnju s profesionalnim vozačem nakon čega dobiva originalne gume i čeka posljednju inspekciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se rađa Nevera? Od prve žice do auta od dva milijuna eura: Direkt u tvornici Mate Rimca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo