BIJESNI SU / Veterani osudili Ivoševića zbog 'nekog Eura': 'Može Vas biti sram. Znamo da ne volite reprezentaciju'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/Screenshot RTL Danas

'Već dugi niz godina Hrvatska nogometna reprezentacija nas Hrvate čini sretnima i ponosnima svojim rezultatima i postignućima, i onda se nađe 'Neki dogradonačelnik' koji sve to želi zasjeniti', piše u dopisu Udruge veterana 4. gardijske brigade

12.6.2024.
13:57
Zvonimir Barisin/PIXSELL/Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Borislav Lapenda poslao je priopćenje naslovljeno na dogradonačelnika Splita Bojana Ivoševića nakon što je Ivošević u utorak u RTL-u Danas komentirao odluku kojom je zabranjeno na Rivi i Matejuški postavljati televizore na štekatima.

"Iako ta pravila koje su konzervatori dali u svojim smjernicama za staru gradsku jezgru vrijede za jednu religiju kao što je Hajduk i nitko ne problematizira čak ni kada je derbi Hajduk - Dinamo i nitko ne problematizira zašto se ne može vaditi televizija na Rivi. Ja mislim da onda ne bi trebalo ni za neko Europsko prvenstvo. Jer ako ćemo iskreno, svi znamo da je najbrojniji sportski događaj i klub koji se najviše prati u ovoj državi - Hajduk, tako da, ako za njega vrijede pravila, vrijede i za ostale", rekao je, između ostalog, Ivošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U CENTRU SPLITA /

Nema gledanja utakmica! Ivošević: 'Ako pravila vrijede za religiju kao što je Hajduk, onda će tako biti i za neki Euro'

Image
U CENTRU SPLITA /

Nema gledanja utakmica! Ivošević: 'Ako pravila vrijede za religiju kao što je Hajduk, onda će tako biti i za neki Euro'

Na to se u srijedu oglasila Udruga veterana 4. gardijske brigade. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gospodine Bojane Ivoševiću, dogradonačelniče grada Splita, odakle Vam pravo zabraniti gledanje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje Vi nazivate "Neki Euro", isto tako možemo reći da ste i Vi "Neki dogradonačelnik". Već dugi niz godina Hrvatska nogometna reprezentacija nas Hrvate čini sretnima i ponosnima svojim rezultatima i postignućima, i onda se nađe "Neki dogradonačelnik" koji sve to želi zasjeniti svojom pozicijom u Gradu. Cijela država organizira navijačke zone za praćenje utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije osim Grada Splita. Pitamo se čiji je ovo grad i s kojim pravom samovoljno zabranjujete praćenje utakmica na rivi, trgovima i slično", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Vama Hrvatska ne znači ništa, osim pozicije i dobre plaće, nama je Hrvatska sve. Stoga, kao branitelji i stvaratelji hrvatske države, zbog heroja koji su svojim životima stvorili državu, da bi Vi danas bili na poziciji na kojoj jeste, i pljuvali po svemu tome, tražimo (ne molimo) da se po hitnom postupku omogući praćenje utakmica na otvorenome kako na rivi tako i u ostalim djelovima grada Splita. Ukoliko Vi osobno ne volite Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ne znači da je ne vole i ostali građani Splita, kao i mnogi turisti koji su u gradu, a žele pratiti utakmice kako Hrvatske, tako i reprezentacija svojih država. Pitamo se kako se na rivi mogu održavati razno razna događanja, a prijenos utakmica ne može", nastavlja se.

"Čime se tu ugrožava arhitektura centra Grada, možda prevelikim zračenjem, svjetlosti ili pak nečim drugim?! Možda Vam smeta što bi gledatelji bili ogrnuti Hrvatskim zastavama, a ne zastavama duginih boja. Hajduk je simbol grada, i Hajduk se gleda na Poljudu. Hajduk se gleda i prati svugdje. Ovdje bismo napomenuli da uz Hajduk postoje još tri simbola grada, a to su: Sveti Duje, 4.gardijska brigada i Torcida, kojih velika većina navija za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i želi je pratiti. Ukoliko Vam smeta Hrvatska nogometna reprezentacija, Vi je nemojte gledati, odjavite TV za vrijeme kako ga vi nazivate "Nekakvog Eura". Stoga, još jednom zahtjevamo da postavite zone na rivi i na ostalim mjestima i trgovima u Splitu za gledanje Europskog prvenstva. Što se tiče nas iz Udruge veterana 4.gardijske brigade, najoštrije osuđujemo Vaše izjave i još jednom konstatiramo da Vas može biti sram za te izjave koje dajete o Hrvatskoj nogometnoj reprezetaciji. Znamo da je ne volite, al što je previše, previše je. Hrvatska iznad svih. …Samo je jedna Udarna…a to je Četvrta…", zaključeno je u priopćenju koji potpisuje Borislav Lapenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Iz Splita: 'Svi znaju da je u Hrvatskoj bitan samo Hajduk. Zašto bi se televizori vadili za neki Euro'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo