Za RTL Danas / Veljko Ostojić o turizmu: 'Prioritet nije razina cijena, nego kvaliteta, odnos cijene i onoga što se nudi'

Ističe da je bit cijele priče dizanje konkurentnosti kroz povećanje plaća i nove investicije

26.7.2019.
19:18
VOYO logo

Direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić za RTL Danas komentirao je prijedlog četvrtog vala porezne reforme prema kojemu će se, između ostalog, smanjiti i porez na hranu u ugostiteljstvu. 

HUT je pozdravio mjeru, a Ostojić vjeruje kako će ugostitelji povećati plaće i ići u nove investicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih rekao da je Vlada popustila pod pritiscima, nego da je uvažila naše argumente. Trenutni PDV u Hrvatskoj je najviših u Europi. S ovim je potezom Vlada pokazala da razumije trenutno stanje u turizmu i da razmišlja o njegovoj budućnosti", rekao je Ostojić.

Ističe da je bit cijele priče dizanje konkurentnosti kroz povećanje plaća i nove investicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratili ste tijek ovogodišnje sezone i pravilo je da objekti u koje je investirano, bez obzira na onda i veću cijenu, praktički nemaju problema na tržištu. Prioritet nije razina cijena, nego kvaliteta usluge, odnos cijene i onoga što se nudi", kazao je Ostojić.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HUT ovaj potez vladajućih vidi kao "prvi korak, početak nečega što nas na srednji rok, i nadamo se u boljim uvjetima fiskalnog ovkira zemlje, vodi ka izjednačavanju naših uvjeta s našim konukrentima".

"Naše najveće konukrentne zemlje imaju PDV 10 posto i niže, to je naš definitivni cilj, ali ovo što se danas dogodilo treba definitivno pozdraviti", istaknuo je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su vladajućima i dalje predlažu mjere i elemente za koje vjeruju da bi hrvatski turizam učinili konkurentnijim. A idućih godina, kaže Ostojić, jedan od gorućih izazova hrvatskog turizma bit će pitanje radne snage.

"Mi smo napravili program mjera zapošljavanja u turizmu koji smo dostavili Vladi, ministartsvima i vjerujemo da bismo, kada bi veći dio mjera bio realiziran, uspješno počeli rješavati i to pitanje", zaključio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo