'Vlada osluškivala Ckrvu' /

Veliki preokret: Crkva odjednom stala uz Plenkovića po pitanju Istanbulske konvencije

'Drago nam je da je Vlada osluškivala Crkvu i narod i zato i priložila interpretativnu izjavu', kazao je nadbiskup Puljić na Hrvatskom katoličkom radiju

4.4.2018.
22:30
VOYO logo

Veliki zaokret u stavu crkve prema Istanbulskoj konvenciji: čini se da Crkva sada podržava Vladinu interpretativnu izjavu koju će dodati prilikom ratifikacije.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić dao je veliki intervju Hrvatskom katoličkom radiju u kojem je rekao da je 95 posto stvari u Istanbulskoj konvenciji pozitivno. Rekao je da je premijera primio u posjet i da mu je on pojasnio da ta izjava otklanja bojazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljić tako misli da Konvencija ne podrazumijeva prepoznavanje trećeg spola i istospolnih brakova. Nadbiskup je rekao i da nije nikakav opasan tip koji ruši premijera.

"Naša je Vlada izdala interpretativnu izjavu, pravnici bi trebali reći koliku ima težinu. Ja nisam ni pravnik ni parlamentarac, ali meni je drago da je Hrvatska tu dala svoj pozitivni doprinos. Drago nam je da je Vlada osluškivala Crkvu i narod i zato i priložila interpretativnu izjavu. Ne bih rekao da je ovo neko veliko razilažanje, nego početak dijaloškog razgovora koji nam je potreban kao zrak", rekao je nadbiskup Puljić na Hrvatskom katoličkom radiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo