ANGAŽIRAN PROTUPOŽARNI VLAK /

Veliki požar izbio u Kaštelima: Pri gašenju ozlijeđen vatrogasac

Image
Foto: Dalmacija Danas

Zbog gašenja zatvorena je i cesta dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice

30.7.2024.
7:49
Dalmacija Danas
VOYO logo

Noćas poslije 2 sata i 30 minuta izbio je veći požar u Kaštel Sućurcu koji je planulo u blizini trgovačkog centra Metro, javlja Dalmacija Danas.

Na teren su došle brojne hitne vatrogasne službe: OP Kaštela, OP Split, OP Solin, OP Trogir, OP Omiš i IVP 39/106. U gašenju požara sudjeluje 106 vatrogasaca s 39 vatrogasnih vozila te je angažiran i protupožarni vlak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar još nije ugašen, a zbog gašenja zatvorena je i cesta dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice. Vatra nošena jakim vjetrom u jednom je trenutku stigla do stare željezare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku u cijelosti je zatvoren dio ceste dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice zbog gašenja požara koji je izbio na području industrijske zone. Promet se odvija zaobilaznim pravcima uz usmjeravanje policijskih službenika. Vozače pozivamo na pojačan oprez i da prate upute policijskih službenika na terenu", javili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Hrvatska vatrogasna zajednica je objavila da je prilikom gašenja jedan vatrogasac ozlijeđen te da ga je zbrinuo HMS.

"Vatra je iz otvorenog prostora ušla u prostorije firme Cezar gdje je zahvatila instalacijske kablove struje koji su tamo bili uskladišteni. Uz to, zahvatila je i bale papira i raznoraznu plastiku te otpad. Vatra je došla u blizinu trgovine Metro i skladišta tvrtke Fero-term, no promptnom reakcijom vatrogasaca, širenje na te objekte je spriječeno. Trenutačno se radni na sanaciji po skladištima, a na požarištu rade i dva bagera te će oko deset sati početi reduciranje vatrogasnih snaga", kazao je Ivan Kovačević, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što se događa s Gradom Zagrebom i štakorima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo