VELIKI DAN: / Sutra se cijepi prva osoba u Hrvatskoj, na Trešnjevku stiže i Plenković; Ipak, idućih tjedana nitko se iz Vlade neće cijepiti

Image

Najprije će se cijepiti najugroženije skupine i oni najrizičniji, te zdravstveni djelatnici.

26.12.2020.
17:56
VOYO logo

Nakon što je u Hrvatsku stiglo prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech, krenula je priprema oko distribucije po županijama, a u Zagrebu bi u nedjelju prva cijepljena osoba trebala biti korisnik ili korisnica Doma za starije i nemoćne na Trešnjevci. U Zagrebu će cjepivo primiti korisnici u 11 domova za starije osobe kojima je osnivač Grad Zagreb te korisnici četiri privatna doma. Cjepivo će biti besplatno i građani će se cijepiti na dobrovoljnoj osnovi. Dosad je Hrvatska osigurala 5.905.000 doza cjepiva protiv covida-19, a cilj je da se cijepi minimalno 70 posto građana.

Iz Vlade Republike Hrvatske objavili su plan za nedjelju kada i simbolički kreće cijepljenje u svim državama članicama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva osoba koja će se u Hrvatskoj cijepiti protiv bolesti COVID-19 bit će štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka, (Drenovačka ulica 30, Zagreb), u nedjelju 27. listopada, u 10 sati. Tom prigodom bit će prisutni predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog za javno zdravstvo Krunoslav Capak, javljaju iz Vlade.

Potom će predsjednik Vlade, zajedno s ministrom Vilijem Berošem i dr. Alemkom Markotić, u 11 sati posjetiti Kliničku bolnica za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici. Ministar zdravstva Vili Beroš, zajedno s dr. Ivicom Lukšićem, u 13 sati posjetit će KB Dubrava, gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se u ovom prvom valu, te u nekoliko narednih tjedana, doznaje Jutarnji list, neće cijepiti nitko iz Vlade, niti iz Nacionalnog stožera. Najprije će se cijepiti najugroženije skupine i oni najrizičniji, te zdravstveni djelatnici. Za premijera Plenkovića i ministra zdravstva Vilija Beroša, kažu u Vladi, u ovom trenutku nema potrebe da se cijepe s obzirom da su preboljeli covid-19.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo