OTIŠAO JE MERLE HAGGARD / Veliki country odmetnik preminuo na svoj 79. rođendan!

Bio je jedan od ključnih predstavnika "outlaw" country scene, poznate po beskompromisnim stavovima i sklonosti porocima, a šezdesetih godina se pretvorio u žestokog kritičara hipi pokreta

7.4.2016.
8:34
VOYO logo

Legendarni country pjevač Merle Haggard, čiju je karijeru pokrenuo koncert Johnnyja Casha u kalifornijskom zatvoru San Quentin u kojem je Haggard izdržavo kaznu, umro je u srijedu na svoj 79. rođendan, nakon karijere duge šest desetljeća, rekao je njegov glasnogovornik.

Bio je jedan od ključnih predstavnika "outlaw" country scene, poznate po beskompromisnim stavovima i sklonosti porocima, a šezdesetih godina se pretvorio u žestokog kritičara hipi pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbenik koji je donedavno išao na turneje bez obzira na zdravstvene probleme, umro je u srijedu od komplikacija upale pluća u svom domu na sjeveru Kalifornije. Autor je više od 30 country hitova u Sjedinjenim Državama, a najveći je bio "Okie from Muskogee". Ta pjesma objavljena 1969. postala je himna protivnika kulture hipija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među nebrojenim albumima koje je objavio posebno mjesto imaju "Same Train, A Different Time", "Someday We'll Look Back" i "Hag", smatrani remek-djelima i klasicima čitavog žanra.

Haggard je još kao maloljetnik počeo krasti i ilegalno se baviti destilacijom alkohola te je završio u zatvoru San Quentin gdje je 1958. bio jedan od gledatelja na koncertu Johnnyja Casha koji mu je potom promijenio i odredio život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je stao na stranu Hillary Clinton koja želi dobiti demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore, napisavši za nju pjesmu "Let's put a woman in charge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo