INTERVJU /

Vedrana Rudan: 'U obrazovanju nam ne treba reforma nego revolucija'

Image

Poznata riječka književnica Vedrana Rudan već dugi niz godina slovi za jednu od najkontroverznijih ličnosti hrvatskog medijskog prostora.

30.5.2016.
11:19
VOYO logo

Zbog svojih britkih komentara u kojima ne štedi nikoga, stekla je vojsku obožavatelja, ali i žestokih protivnika. U ovom intervjuu, na svoj osebujan način dotakla se brojnih aktualnih tema. Sa poznatom književnicom razgovarao je Davor Novevski.

U tekstu kojeg ste objavili na Vašoj stranici 24. kolovoza prošle godine napisali ste da odustajete od daljnjeg objavljivanja tekstova siti mržnje koja se doslovno svaki dan širi našim medijskim prostorom. Jeste li požalili zbog te odluke? Jer današnja situacija doista nudi obilje tema o kojima se može pisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne znam kome su „zanimljive“ teme koje se u Hrvatskoj ne mijenjaju dvadeset i pet godina. „Ustaše“ ili ustaše, „četnici“ ili četnici i kriminalci svih boja. Zaista se u Hrvatskoj ništa ne dešava što se već nije dogodilo. Popovi opsjednuti ženskim međunožjem i dalje njuškaju naše pičke, kradu, jebu djecu, lažu, ne plaćaju porez, žive poput tajkuna i govore da sve rade u ime Boga. Borkinje za ženska prava, u pravilu plaćene od strane države, bore se za žene tako da svaka ubijena, otkako imaju Hrvatsku pobilo ih bar 400, ima pravo na crni balon koji se u njenu čast pušta u zrak. Markićka koja je godinama dilala antibebi pilule urla ili se ljupko kesi i sikće o „pravu na život“. Slažem se s njom da abortus jest ubojstvo ali, po meni, ubojstvo u samoobrani. Ili dijete ili žena. Kako izgleda Hrvatska danas? Prosvjedi koji su sprdačina, pametni odlaze, stari umiru od gladi i bolesti, Karamarko lopina  smeta Amerima jer su on i žena šurovali s Rusima, oporba drka pitaj boga u kojoj oštariji, Most, katolička organizacija opasnih namjera…Pljuvanje Putina kao diktatora i zločinca, pušenje Obami demokrati i borcu za mir u svijetu…Da se izrigaš. Pitam ja Vas zašto bih rigajući pisala blog kad mogu sjediti na terasi, čitati knjige, slušati kosove i gledati u svoju mačku. Zove se Pepica.

Cijeli intervju pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo