ŽUTO I NARANČASTO UPOZORENJE / Većina Hrvatske pod meteoalarmom. Očekuju se problemi zbog jakog vjetra i grmljavine

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Oprez je potreban zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom

14.3.2023.
9:23
Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

Zbog jakih udara vjetra, ali i izraženijih pljuskova te grmljavine za gospićku je regiju upaljen narančasti meteoalarm, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom, upozorili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju i da je oprez potreban zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Zbog jakog vjetra narančasto je upozorenje podignuto za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, Sjevernu Dalmaciju te Srednju Dalmaciju. Žuto je pak upozorenje podignuto za kninsku, riječku, splitsku, dubrovačku regiju, zagrebačku, karlovačku i zapadnu obalu Istre te južnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju podignuto je i upozorenje zbog grmljavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo