NIJE JOŠ SVE GOTOVO / Važna vijest za Zagrepčane: Remetinečki rotor zatvara se u subotu i napokon otvara u nedjelju

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nastavit će se radti na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te okolnoj hortikulturi

22.1.2020.
14:16
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Remetinečki rotor za promet se otvara u nedjelju, odlučeno je to na radnom sastanku djelatnika MUP-a, Gradskog ureda za promet i Zagrebačkih cesta, a sutra bi njihov plan trebao biti blagoslovljen na posljednjem internom tehničkom pregledu. 

Promet će se zatvoriti u subotu navečer oko ponoći, a do pet ujutro pomaknut će se sva signalizacija i semafori koji su dosad regulirali promet kako bi se u šest ujutro rotorom i tunelima moglo voziti, piše Večernji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Još malo pa gotovo! Pogledajte kako napreduju radovi na remetinečkom rotoru!

Image

Još malo pa gotovo! Pogledajte kako napreduju radovi na remetinečkom rotoru!

Rotor je jedan od kapitalnih projektata Grada Zagreba koji bi trebao olakšati prometovanje u tom dijelu grada, a njime će se riješiti i jedna od najvećih crnih prometnih točaka u Zagrebu. Vrijednost mu je 331,7 milijun kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 321 milijun kuna, od čega se 272,8 milijuna sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48,1 milijun kuna iz državnog proračuna. Iz gradske blagajne za rotor se izdvaja oko 11 milijuna kuna. 

Promet će na rotoru biti otvoren u nedjelju, no nastavit će se radove na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te okolnoj hortikulturi što bi trebalo biti gotovo do početka travnja. Rekonstruirat će se, kaže pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić, tramvajska pruga u duljini od 925 metara: ''Osim rekonstrukcije i izgradnje tramvajske pruge, planirana je i rekonstrukcija kontaktne mreže u zoni zahvata, kao i izgradnja tramvajskog okretišta i kontaktne mreže unutar samog rotora''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo