dugo očekivani susret / Važna poruka Bijele kuće Hrvatskoj: za tjedan dana sastaju se Kolinda Grabar Kitarović i Donald Trump

Image
Foto: AP

Predsjednica će se s Trumpom susresti u vrijeme trajanja summita inicijative Tri mora, koji pokreću Hrvatska i Poljska.

29.6.2017.
20:40
AP
VOYO logo

Službeni bilateralni susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika SAD-a Donalda Trumpa dogodit će se 6. srpnja u Varšavi uoči Trumpovog govora na summitu Inicijative triju mora.

Predsjednik Trump će u Poljskoj imati odvojene razgovore s 12 lidera država sudionica Inicijative tri mora, potvrdio je američkim novinarima jedan neimenovani dužnosnik Bijele kuće, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među temama sastanka, koji bi, trebao trajati pola sata, zasigurno će se naći i arbitražna presuda koju službeni Zagreb nema namjeru priznati ni provoditi.

Predsjednik Trump će u Poljskoj imati odvojene razgovore s 12 lidera država sudionica Inicijative tri mora, potvrdio je američkim novinarima jedan neimenovani dužnosnik Bijele kuće, navodeći da će među temama razgovora biti suradnja unutar NATO saveza te sigurnosna situacija u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američko veleposlanstvo u Zagrebu nakon odluke Arbitražnog suda objavilo je da Sjedinjene Države neće zauzeti ničiju stranu u graničnom sporu između Hrvatske i Slovenije, ali je navelo da SAD smatraju da je na obje vlade da riješe to bilateralno pitanje.

“Upoznati smo s odlukom Arbitražnog suda u Haagu u sporu između Slovenije i Hrvatske. Jasno smo rekli i Sloveniji i Hrvatskoj da mi nećemo zauzimati strane u tom sporu. Obje države su članice NATO-a i EU i na njima je da riješe ovaj bilateralni problem. Uvjereni smo da će u tome i uspjeti. Potičemo obje strane da brzo rado na rješenju”, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo