'politika i moćnici' / Vatrogascima iz Podgore uzeli novi kamion nakon samo tri dana: 'Heroji, junaci, supermeni... ma mi smo naivci'

Najmlađi vatrogasni kamion koji imaju, star je 36 godina, a novo vozilo su imali samo tri dana nakon što im je zamijenjeno starim

22.6.2017.
17:04
VOYO logo

Nakon požara na Makarskoj rivijeri u kojima su najvažniju ulogu odigrali hrabri vatrogasci, stiže i poruka nekih od njih.

Podgorski vatrogasci požalili su se na Facebooku kako nemaju ni osnovnu opremu za rad.

Najmlađi vatrogasni kamion koji imaju, star je 36 godina, a novo vozilo su imali samo tri dana nakon što im je zamijenjeno starim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci vidimo kako vatrogasci guraju zastarijelo vozilo kako bi moglo krenuti. 

U cijelostima vam prenosimo poruku koju su napisali na FB-u:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hmm.......HEROJI, JUNACI, SUPERMENI, ma sve naj naj, ma mi smo NAIVCI, jer jučerašnji osjećaj koji je svaki od nas ima je onaj koji je svatko od vas barem jedanput u životu ima, a to je onaj "KAD VAM NETKO DA SLADOLED I ZA MINUT GA UZME I BACI VAM GA NA POD".

Mi smo imali priliku napokon ponosno sist u navalno vozilo bez straha da li ćemo stić na požar, oće li nam blokirat ili propast kočnica, oće li se ugasit u vožnji, ali taj san i prilika su isparili u sekundu...Vozilo je bilo tu kratko, imalo je topli dom 3 dana i puno planova za budućnost dok se (kao i uvik) nije umišala politika i "moćnici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je nać pristojne riči kad su ti samo psovke na pameti jer je bol i ljutnja koju osjećaš prevelika zbog toga jer mi NAIVCI ( čitaj HEROJI) moramo i dalje bit pod streson zbog iščekivanja novog požara i nove avanture u kojoj nečiji SIN, OTAC, MOMAK, BRAT, MUŽ moraju ponovo sist za volan za koji ni piloti kanadera ne bi znali šta i kako sa njim. Naš najmlađi kamion (beba) je rođen 1981. godine i živi dan danas kao starac. Neki će reć ne održavate ih, ja ću reć ovako "kako očekivat od nogometaša da igra isto i onda kad je ima 25 godina i kad ima 50 godina", izgled možeš održavat kako tako, ali srce i dušu ne možeš.

Mi smo dobrovoljci, ništa ne tražimo, od nas nećete imat koristi ispod stola, nema pola pola sa nama, samo jedno iskreno hvala i ono najbitnije da nam osiguraju bar ono ljudski šta nas spada, a to su UVJETI ZA RAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo plaćeni ne tražimo novac, želimo samo da pokažete da nas vidite i cijenite. Na slici gdje vatrogasci iz Podgore spavaju piše "da snivamo snovima pravednika", a mi zaspemo u nadi da će se snovi koje sanjamo jednom i ispuniti. Naš obraz je čist, VI ga nemate, sram VAS bilo!

HVALA VAM!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci Podgora / VAŠI HEROJI".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo