NE PRESTAJE /

Vatrogasci dežurali cijelu noć, na teren stižu i iz još tri županije. Ovako je noćas izgledalo

Image
Foto: Vatrogasci 193

Na požare u Dalmaciju biti će upućene izvanredne dislokacije iz Vatrogasne zajednice Varaždinske, Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije

2.8.2024.
7:06
Vatrogasci 193
VOYO logo

I dalje je aktivan požar na području Tučepa.

Na terenu su vatrogasci ne samo iz cijele županije, nego iz cijele Hrvatske. Neprestano se mijenjaju jer su na izmaku snaga. Požar u Tučepima nehajno je izazvao lokalni pčelar koji je zbog toga i prijavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vrsinama kod Trogira gori od utorka popodne. I tu je riječ o otvorenom i slabo pristupačnom terenu koji vatrogascima otežava gašenje. Gore makija, trava i borova šuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar na području Skradin - Ićevo je i dalje aktivan. Vatrogasci su dežurali cijelu noć u Tučepima, strahuju da bi jugo moglo stvoriti nove probleme. U Parku prirode Biokovo gori i dalje, autohtona šuma dalmatinskog crnog bora, stara stotinu godina.

"S obzirom na još uvijek aktivna požarišta na nepristupačnim dijelovima terena, Park prirode Biokovo ostaje zatvoren za posjećivanje do ponedjeljka. O svim promjenama ćemo pravovremeno izvijestiti", napisali su na svojim službenim stranicama.

Naše novinarke Ivana Ivanda Rožić i Petra Mlačić Vučemilović-Jurić cijeli dan su s vatrogascima na terenu.

Iz HVZ-a su priopćili da će prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, na požare u Dalmaciju biti upućene izvanredne dislokacije iz Vatrogasne zajednice Varaždinske, Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljene su i fotografije kako je to izgledalo noćas:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo