Budućnost bez plastike /

VARTA podržava “Projekt Ocean”: Očuvajmo mora, spasimo plaže!

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Za ljude i okoliš, u svakom trenutku, a sada još svjesnije!

20.7.2020.
9:05
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Osviještenost o prirodi i ekologiji je uvijek prisutna u VARTA AG kompaniji i od iznimne nam je važnosti. Stoga u svom priopćenju govore o sjajnom projektu kojim žele stvoriti budućnost bez plastičnog otpada, a koje prenosimo u cijelosti.

"To nije jedini razlog zašto podržavamo „Projekt Ocean“ donacijom u iznosu od 10 000 eura, već tako također doprinosimo uspjehu „Svjetskog dana oceana“, koji se ove godine održava virtualno. Pod okriljem kampanje "VARTA pomaže", pojačavamo naš društveni angažman i sudjelovanjem na "Projektu Ocean" kako bismo očuvali naš planet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvene, održive, ekološke i gospodarske aktivnosti su oduvijek bile iznimno važne u 130-godišnjoj povijesti VARTA AG Grupe. Herbert Schein, izvršni direktor VARTA AG kompanije, naglašava da je ta obveza sada važnija nego ikad prije: „Potreba društva za netaknutim okolišem je sve veća i može se ostvariti jedino održivim konceptima za ljude i okoliš, ekološki prihvatljivom proizvodnjom i ekološkim proizvodima. Naši proizvodi doprinose održivosti zahvaljujući inovativnim karakteristikama tehnološkog dizajna, izvedbi, ekološki prihvatljivoj uporabi materijala i učinkovitom, gotovo 

100%-nom recikliranju." Osim što proizvodi vlastite visokokvalitetne proizvode, VARTA AG kompanija je posvećena i pomaganju drugima. To je razlog zašto, uz svoje društvene obveze, naša korporativna grupa podržava „Projekt Ocean“ i „Svjetski dan oceana“ donacijom u iznosu od 10 000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjetski dan oceana", koji je nastao na samitu Ujedinjenih naroda o Zemlji 1992. godine, nastoji podići svijest o izazovima s kojima se danas suočavaju naši oceani. Od 2002. godine, ovaj dan se obilježava 8. lipnja svake godine, uz koordinaciju i podršku svjetski aktivne organizacije „Projekt Ocean”. Organizacija se bori za zaštitu ovog osjetljivog staništa organiziranjem brojnih kampanja i manifestacija širom svijeta. Ove se godine, zbog svjetske zdravstvene situacije, „Svjetski dan oceana“ neće provoditi u obliku događanja, već u virtualnom obliku, kroz različite mjere. Bilo da se radi o mrežnim seminarima, virtualnim alatima za učenje za djecu ili videozapisima, sve ove mjere pomažu ljudima i prirodi u trenutnoj situaciji.

Doprinos očuvanju okoliša

Osim donacije za „Projekt Ocean“, VARTA Consumer Batteries također nastoji održati vlastiti ekološki otisak što je moguće nižim. Širenje našeg sustava za upravljanje održivosti podržava ovaj cilj. Bilo da se radi o pakiranju za baterije ili nabavci sirovina, proizvodnji na našim lokacijama u Njemačkoj ili kratkim dostavnim rutama, VARTA Consumer Batteries optimizira sve aspekte svog poslovanja radi očuvanja resursa i zaštite okoliša. Snažne, visokokvalitetne baterije s dugim vijekom trajanja doprinose tome jednako koliko i njihova ekološka proizvodnja.", poručuju iz Varte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo