gospodarenje otpadom / Varaždin nacionalno smetlište? 'Nije točno, građani ne trebaju biti zabrinuti'

Image
Foto: RTL

Čini se kako je sasvim blizu još ljetos najavljena realizacija poslovne transakcije kojom tvrtka Piškornica - sanacijsko odlagalište iz Koprivničkog Ivanca kupuje MBO-pogon u Varaždinu, čiji je vlasnik C.I.O.S. MBO.

23.12.2016.
9:35
RTL
VOYO logo

Ova je informacija proteklih dana ponovno izazvala popriličnu pažnju javnosti, poglavito nakon što su gradski vijećnici Željko Bunić i Zlatan Avar odaslali upozorenje kako se od Varaždina pokušava napraviti - nacionalno smetlište!

Za taj su plan optužili direktora Piškornice Mladena Jozinovića, župana Predraga Štromara i gradonačelnika Gorana Habuša.Gradonačelnik se već bio priopćenjem osvrnuo na Bunićev i Avarov istup, no zanimalo nas je i što o tome imaju za reći Štromar i Jozinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka koja kupuje, odnosno želi kupiti varaždinski MBO-pogon zapravo je tvrtka kći glavne tvrtke Piškornica, koja stoji iza projekta Regionalnog centra gospodarenja otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, podsjeća Štromar.

Piškornica ima potpisane ugovore s 110 jedinica lokalne samouprave s područja četiriju županija ove regije da, kada centar zaživi, počne preuzimati njihov otpad. No, kao što je poznato, centar još nije zaživio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Direktor Jozinović nas je sve informirao o zastojima koji postoje u realizaciji toga projekta. S 1. siječnja 2018. godine istječe rok u kojem bi cijeli proces gospodarenja otpadom morao početi funkcionirati sukladno obvezama iz pristupnih ugovora s Europskom unijom. U suprotnom slijede penali. To je glavni razlog za kupnju ovog MBO-pogona - kaže Štromar, dodajući da to građane neće koštati ni kune. 

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo