Vakula otkrio gdje će biti najviše snijega

I najnovije prognoze potvrđuju prošlodnevne najave novih obilnijih oborina, i kiše i snijega, ponegdje već danas, te posebice sutra i u petak!

4.2.2015.
10:13
VOYO logo

Obilnijih oborina bit će osobito tijekom četvrtka i petka, kada će u većini mjesta gorske Hrvatske, ponajprije Gorskoga kotara i sjeverne Like, vrlo vjerojatno pasti i više od 50 cm novog snijega, najavio je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula u Meteo kutku.

Snježni pokrivač diljem Hrvatske

Deblji snježni pokrivač stvarat će se i gotovo diljem središnje Hrvatske, pa će se već možda u četvrtak navečer te gotovo sigurno u petak ujutro u mnogim mjestima mjeriti i više od 15 cm, u petak ujutro i više od 25cm, a u subotu ujutro vjerojatno većinom više od 35 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanja vjerojatnost snijega je u istočnoj Hrvatskoj, posebice u Podunavlju, gdje bi snijeg čak mjestimice mogao i sasvim izostati, kao i u nizinama unutrašnjosti Dalmacije, dok će ga na njezinim višim nadmorskim visinama vrlo vjerojatno biti.

Bit će jako vjetrovito

Na Jadranu je danas prilično vjetrovito, a sutra će biti još i više! Na sjevernom dijelu puhat će jaka i olujna, ponegdje i orkanska bura, koja će snježne pahulje donositi i do otoka, a na južnom dijelu podjednako jak istočnjak i jugo. U petak će biti malo povoljnije, ali i dalje uz često jak vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u unutrašnjosti će sutra i u petak biti jakog, mjestimice na udare i olujnog vjetra koji će osobito u gorju stvarati i snježne zapuhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo