pomor ptica /

Uznemirujuće fotografije: nepoznati počinitelj na Perući pobio ptice pčelarice na brutalan način

Image
Foto: Facebook

Pomor ptica pčelarica potvrdila je i splitska policija koja je zaprimila prijavu 'protiv nepoznatog počinitelja'

10.6.2017.
20:15
Facebook
VOYO logo

Na Perućkom jezeru nepoznata je osoba uništila gnijezda ptica pčelarica i usmrtila životinje, i to na bizaran način.

U zemlju je, naime, 35 rupa napunjeno kamenjem kako bi se ptice u njima ugušile i uginule. Pomor ptica pčelarica potvrdila je i splitska policija koja je zaprimila prijavu 'protiv nepoznatog počinitelja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu je na FB-u podijelio Miroslav Marić koji je inače ove ptice pratio i fotografirao. Prenosimo vam objavu u cijelosti:

"Tužna vijest! Ovaj tjedan je uništeno gnjezdilište možda 2. po veličini HR kolonije pčelarica koja se nalazi uz Peručko jezero. Neodgovoran pojedinac ili pojedinci su kamenjem namjerno zatrpali rupe (utisnuli veći kamen u otvor svake rupe) u kojima se gnijezde ptice. Brojne ptice u rupama su se mučile i naposlijetku uginule. Na istom mjestu sam bio prije 5 dana i bile su sve žive i vesele u fazi gnježđenja. Pratim tu koloniju već 3 godine i od cca 4-5 parova narasla je puno, sve dok ju nisu ovaj tjedan uništili. Tužan sam, jedna iznemogla ptica, jedina živa iz gnijezda mi je uginula danas ujutro u ruci, osjetio sam njenu toplinu i kad srce prestane kucati........ Danas ujutro sam to sve pronašao i odmah sve prijavio policiji i DZZP-u. Uviđaj je obavljen. Postoji osnovana sumnja da je nedjelo učinio lokalni pčelar-lovac. Pa onako, samo edukacije radi, osim što su zaštičena vrsta i uz to što su im svega 10% ulova pčele, pčelarice puno više vole krupnije kukce, npr. stršljene koji su veliki neprijatelji pčela. U prilogu 2 tužne slike od danas i jedna onakva kakvu bi voljeli da svi imamo, živu i slobodnu........... Hvala na pažnji". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo