sjednica vlade / Plenković o ponovno uhićenim Hrvatima: 'Neobična situacija, nastojat ćemo vidjeti kako im pomoći'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Članovi Vlade dobit će i informaciju potpredsjednika Vlade i ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića o donošenju Programa zbrinjavanja korisnika mobilnih stambenih jedinica na području stradalom u potresima

8.2.2023.
12:28
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obratio se na početku sjednice.

Na dnevnom redu je 14. točaka, a među njima je prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije. Članovi Vlade dobit će i informaciju potpredsjednika Vlade i ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića o donošenju Programa zbrinjavanja korisnika mobilnih stambenih jedinica na području stradalom u potresima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku u ime cijele Vlade izrazio je sućut narodima Turske i Sirije te podsjetio da su jučer poslali sućut predsjedniku Erdoganu.

Izrazio je žaljenje i sućut obitelji Miroslava Ćire Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
trener svih trenera /

Nakon duge i teške bolesti umro je Ćiro. Cijela Hrvatska oprašta se od legendarnog trenera

Image
trener svih trenera /

Nakon duge i teške bolesti umro je Ćiro. Cijela Hrvatska oprašta se od legendarnog trenera

"Legendarni nogometni trener, veliki čovjek, sportaš i onoga koji je plijenio svojim šarmom, svojom osobnošću, karizmom godinama u hrvatskom društvu. Njegova humanost, dobri duh, angažman, bdio je nad svima nama i nakon teške bolesti izražavam sućut i žaljenje."

Osvrnuo se na situaciju oko osmero državljana koji su jučer ponovno pritvoreno u Zambiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo neobična situacija, ali je moguća po njihovim propisima. Mi ćemo i dalje s našim konzularnim i diplomatskim predstavnicima koji su u Ndoli pomagati našim državljanima i pružati im konzularnu i diplomatsku zaštitu i nastaviti komunikaciju. Nastojat ćemo vidjeti na koji način se može pomoći.

Podsjetio je na ukidanje Zakona o izbornim jedinicama: "To je na tragu dosadašnjih preporuka i onoga što smo javno govorili s obzirom na nesrazmjer broja građana po izbornim jedinicama te ćemo poduzeti potrebne izmjene", kaže Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teme kojih će se Vlada danas dotaknuti je Novi zakon o obnovi, o zbrinjavanjima ljudi koji su u privremenom smještaju.

Sutra će biti održano sutrašnje Europsko vijeće s posebnim fokusom na potres i migracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo