U Koprivnici / Plenković o optuženim ministrima: 'Nitko nije u Vladi, nema tereta. Milošević? Ne mora otići'

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Čelnici najjačih kompanija daju svoje viđenje aktualne ekonomske i fiskalne politike na ekonomiju

26.10.2022.
14:37
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

U organizaciji Večernjeg lista danas se održava konferencija "Hrvatska kakvu trebamo" na kojoj je glavna tema "Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva".

Tamo je i premijer Andrej Plenković koji je stao pred medije. Upitan oko posljednjih dizanja optužnica protiv bivšim ministara kaže kako nema tereta Vlade jer nitko više nije u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primio sam tu informaciju, oporba je ucviljena, što se tiče oporbe, to me ne dotiče uvijek, skaču na ono što im plasiraju mediji i DORH. Ovo je sad stav DORH-a . Nije to teret za Vladu, nitko od njih nije u Vladi", kazao je Plenković. Kaže u ovom pitanju je samo jedna strana u postupku DORH, a tu je i obrana, a odlučuje sud.

"Volio bih da se jednako ide prema svima, kao Vlada smo dokazali da ne utječemo na rad DORH-a, USKOK-a i policije. Što se tiče nas, oni neovisni su sto posto, za druge ne znam. Moja odgovornost počinje i završava na povjerenju građana na izborima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan smatra li da Milošević treba otići, ističe kako ne vidi razlog. "Zašto, on je saborski zastupnik, izabran, nije jedini, eno Grgića, Barišića", govori.

O sindikatima

"Svi su razgovori završili da smo stalno povećavali plaće. Ja mislim da bi bilo dobro, ako imate vremena da vidite koliko je narasla plaća od 2016. do 2022. što kroz dodatke, kolektivne ugovore, koeficijente, bilo je toliko dizanja da je plaća rasla i više od 20%. Nastavit ćemo razgovore", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje, smatra nemogućim da se Rusima nudila isporuka motora za helikoptere preko Hrvatske.

Image
nakon sjednice HDZ-a /

Plenković o najavljenom prosvjedu sindikata: 'Mi ćemo sutra razgovarati, i ja ću se uključiti u te razgovore'

Image
nakon sjednice HDZ-a /

Plenković o najavljenom prosvjedu sindikata: 'Mi ćemo sutra razgovarati, i ja ću se uključiti u te razgovore'

Osvrnuo se i na Sinišu Hajdaša Dončića za kojeg je rekao: "On valjda gleda svaku moju izjavu pa pita SOA-u o onom što sam ja navodno rekao. Ja donosim svoje političke sudove i ocjene te ne treba mi za to provjeravanje. Zašto on ne pita SOA-u je li hrvatska Vlada izdajnička, kvislinška? Evo, ja bih volio da SOA dogovori što misli", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su iznijeli da je Katarina Peović prije dvije godine slala mail i upozoravala na Zulima, a on je rekao: "Nemam pojma o njenom mailu."

O energentima

Dodatno je objasnio što se dogovorilo u Bruxellesu. "Postignut je dogovor da se limitiraju cijene, postiglo se da špekulanti, koji se klade koliko će netko biti spreman platiti plin, ne mogu dizati cijenu u nebo. One su odmah sutradan pale. Postigli smo politički cilj za koje se Hrvatska zalagala mjesecima. Bit će dovoljno plina, po prihvatljivoj cijeni. Daje se mogućnost članicama EU, njenim kompanijama, da budu bolji pregovarači u nabavci plina", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i to da ne vidi nestašicu gotriva, nego sigurnost opskrbe i cijenu koja je i dalje priuštiva

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo