nakon sjednice HDZ-a / Plenković o najavljenom prosvjedu sindikata: 'Mi ćemo sutra razgovarati, i ja ću se uključiti u te razgovore'

Je li Vlada spremna na bolju ponudu, ne bi bilo prvi put da interveniraju u zadnji tren i smire sindikate?

25.10.2022.
19:27
VOYO logo

Svih 11 sindikata javnih službi odbilo je ponudu Vlade o osnovici plaća i idu u prosvjede.

Prvo u utorak 8. studenog diljem zemlje pred svojim radnim mjestima, a tjedan dana poslije, 15. studenog, planiraju zajednički sindikalni prosvjed u Zagrebu. U planu je i štrajk ako Vlada ne iziđe s novom, boljom ponudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na potezu je Vlada.

Nakon završene sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a održava se konferencija za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Vlada spremna na bolju ponudu, ne bi bilo prvi put da interveniraju u zadnji tren i smire sindikate, saznat će se sutra u 17 sati kada će premijer Plenković sjesti s predstavnicima sindikata. Plenković je najavio da je spreman uključiti se u pregovore. Očito je Vlada spremna za kompromise i da će biti popustljiviji.

"Mi ćemo sutra razgovarati, i ja ću se uključiti u te razgovore. Vjerujem da ćemo sutra ići ka dogovoru. O tom potom više sutra. Ja mislim da smo mi uvijek izlazili u susret maksimalno koliko smo mogli", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene naftnih derivata su dvije kune u prosjeku jeftinije unatoč jučerašnjem poskupljenju. Cijeli paket društvenih skupina je obuhvaćen i kad to sve skupa zbrojimo to je 26 milijardi kuna dobilo nekoliko tih "jastuka", kako da prebrodi posljedice ove ruske agresije na Ukrajinu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo