O PDV-U NA PLIN / Plenković: 'Idući tjedan ćemo imati veliki paket mjera potpore građanima'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Spomenuo bih i nekoliko važnih točaka koje su danas na sjednici Vlade, a to je prije svega izmjene zakona o PDV-u. Dakle, zadržat ćemo najnižu stopu PDV-a od pet posto na isporuke plina i grijanja iz toplinskih stanica, plus naknade za isporuku ogrjevnog drva, peleta i briketa i sječke. Na taj način omogućujemo svima da se po najnižoj stopi opskrbe ovim vrstama energenata', rekao je Plenković

9.3.2023.
14:26
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Nešto iza 14 sati započela je 199. sjednica Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Premijer Andrej Plenković otvorio je sjednicu na kojoj bi se trebalo raspravljati o aktualnom stanju vezanom za potres, prijedlog izmjena Zakona o porezu na dodanu vrijednost te prijedlog izmjena Zakona o doprinosima, a Vlada će donijeti i zaključak u vezi s ublažavanjem porasta cijene plina i sprječavanja izloženosti građana energetskom siromaštvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku Plenković je još jednom ženama čestitao - Dan žena.

Image
SEDMO PO REDU /

Milanović pisao Plenkoviću u prosincu, ovaj ga ignorirao. Sada je javno objavio pismo

Image
SEDMO PO REDU /

Milanović pisao Plenkoviću u prosincu, ovaj ga ignorirao. Sada je javno objavio pismo

"Dan žena podsjeća nas na trajnu borbu žena za ravnopravnost, za jednakost i za njihovu nezaobilaznu ulogu u društvu. Iskazujemo im poštovanje i želju da se svim mjerama i svim politikama i ozračjima u društvu i kvalitetan položaj žena osiguraju kroz različite aktivnosti koje radimo u svim područjima", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na aktualne političke teme. Prvo se dotaknuo jučerašnje rasprave u vezi zakona u trgovini.

"Prema riječima ministra Filipovića bila je vrlo dobra, ideja je regulirati rad nedjeljom, tj. omogućiti našim ljudima da ostanemo na režimu od 16 radnih nedjelja tijekom godine i na taj način kao zemlja kojoj turizam i s njima povezane djelatnosti predstavljaju vrlo važan segment ekonomije pronađemo pravu ravnotežu između poslovnoga i obiteljskog života", tvrdi premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo ministar Butković i ja bili u Omišu. Tamo je spojen most preko rijeke Cetine, zaista spektakularan, 224 metara koji spaja obilaznicu Omiša i to dva tunela. Mislim da smo s pravom pohvalili ministarstva i Hrvatskih cesta, Strabaga i jedne talijanske tvrtke", objasnio je Plenković pa dodao:

"Brza cesta će spojiti Solin, Split, Stobreč, Dugi Rat i Omiš i rasteretiti možda i najgušći dio Jadranske magistrale tijekom ljetnih mjeseci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i posjeta danske premijerke.

"Spomenuo bih i nekoliko važnih točaka koje su danas na sjednici Vlade, a to je prije svega izmjene zakona o PDV-u. Dakle, zadržat ćemo najnižu stopu PDV-a od pet posto na isporuke plina i grijanja iz toplinskih stanica, plus naknade za isporuku ogrjevnog drva, peleta i briketa i sječke. Na taj način omogućujemo svima da se po najnižoj stopi opskrbe ovim vrstama energenata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će se ići i u izmjene Zakona o doprinosima, čime će se, kazao je, na još jedan način poboljšati položaj umirovljenika.

“Ovim izmjenama ukidamo dodatni doprinos za zdravstveno osiguranje. Na ovaj način, uz već ranije izmjene, ukidamo još jednu iz onih kriznih mjera koje su se donosile 2009., 2010. godine", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas ćemo imati na Vladi i spremne zakone reforme zdravstva. I tu zaokružujemo još jednu točku našeg izbornog programa. Riječ je o strukturnim reformama. Idućeg tjedna ćemo imati i Zakon o trgovini, i reformu zdravstva, i veliki paket mjera potpore građanima", zaključio je Plenković.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo