Most Cetina / Plenković sa spajanja most kod Omiša: 'Smanjit će brojne gužve, za Dalmaciju je ovo ključno'

Image
Foto: RTL

Most Cetina spojen je u sklopu projekta izgradnje dijela obilaznice Omiša. Njegova duljina je  224,45 metara, a vrijednost radova iznosi 23,16 milijuna eura

9.3.2023.
10:22
RTL
VOYO logo

Most Cetina spojen u sklopu projekta izgradnje dijela obilaznice Omiša neviđenom tehnologijom varenja u Hrvatskoj.

Njegova duljina je  224,45 metara, a vrijednost radova iznosi 23,16 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na na svečanosti te rekao kako je ovaj most dobra vijest za Omiš, ali i za cijelu Dalmaciju.

"Vjerujemo da će obilaznica biti dovršena tijekom nekoliko mjeseci, dakle do jeseni i da će se moći voziti ovim mostom prema cesti D70 koja ide uz Cetinu prema sjeveru. Ovime će se rastreretiti Jadranska magistrala gdje se tijekom ljeta stvaraju velike gužve ", rekao je premijer te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su veliki infrastrukturni zahvati, učinili smo ogromne iskorake s mrežom Hrvatskih cesta. Mi smo i Baranju integrirali u hrvatske autoceste. Rade se infrastrukturni projekti diljem Hrvatske, a za Dalmaciju je ovaj ključan".

Riječ je o projektu čija će realizacija doprinijeti prometnom rasterećenje gradske jezgre Omiša i smanjenju gužvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio dionice Spojna cesta Dugi Rat (DC8) - čvor Dugi Rat - čvor Omiš dug je 2800 metara, u što je uključen i spoj na Jadransku magistralu, a izrada glavnih projekata je u tijeku.

Tijekom ove godine planira se ishođenje građevinske dozvole, a u planu nabave za 2023. planirano je pokretanje postupka javne nabave za izgradnju i nadzor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio dionice je od Dugog Rata prema mostu Cetina.

Most je treći dio dionice, a nakon spajanja mosta slijede radovi na odvodnji u tunelima, asfaltiranje i postavljanje burobrana. Četvrti dio također je već u izgradnji, riječ je o dionici dugoj tek nešto manje od tri kilometra, odnosno o spoju ceste na državnu cestu DC8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo