UŽIVAJTE U (PRO)LJETNOJ NEDJELJI: / Na suncu i iznadprosječnoj toplini valja se pripremiti za ono što donosi sljedeći tjedan

Image
Foto: PIXSELL

I sljedećih dana toplina će biti prava ljetna, jer će temperatura često biti vrlo blizu 30 °C. Pritom će biti obilje sunca, a pljuskovi će biti mnogo rjeđi nego prethodnih dana

27.5.2018.
11:49
PIXSELL
VOYO logo

Današnji dan posvuda će u Hrvatskoj biti suh, pretežito sunčan, a ponegdje i vruć. U istočnoj Hrvatskoj vrlo mala vjerojatnost za jači razvoj oblaka postoji uglavnom samo u zapadnoj Slavoniji. Prevladavat će sunčano, uz poslijepodnevne temperature od 28 do 30 °C. Sunčanog vremena bit će i na sjevernom Jadranu uz najvišu dnevnu temperaturu od 25 do 29 °C, javlja HRT.

U Dalmaciji, osobito u unutrašnjosti, temperatura će dosegnuti i 30 °C, uz sunčano, često i vedro vrijeme. Temperatura mora je većinom od 20 do 22 °C. Još je toplije more na jugu Hrvatske, gdje će biti sunčano, ponegdje i posve vedro, uz slab vjetar i dnevnu temperaturu blizu 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: izvor: DHMZ

I svibanj će biti jedan od najtoplijih do sada

I sljedećih dana toplina će biti prava ljetna, jer će temperatura često biti vrlo blizu 30 °C. Pritom će biti obilje sunca, a pljuskovi će biti mnogo rjeđi nego prethodnih dana.

Početkom sljedećeg tjedna, uz vrućinu, pa i sparinu, u unutrašnjosti će biti barem djelomice sunčano, uz ponovno povećanje vjerojatnosti za pljuskove prema sredini tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će prevladavati sunčano, iako u utorak i srijedu ne posve stabilno, pa ne treba isključiti mogućnost neverina. Još nestabilnije bit će krajem sljedećeg tjedna. Jutra će sljedećih dana biti sve toplija, a dani posvuda vrlo topli i vrući pa će nakon travnja i svibanj ostati zabilježen kao jedan od najtoplijih od kada postoje službena mjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo