uskrsni domjenak / Uz fritaju sa šparogama i lijepo vrijeme Porečani i njihovi gosti proslavili Uskrs

Image

Euharistijskim slavljem u Eufrazijevoj bazilici, koje je predvodio porečko pulski biskup Dražen Kutleša, a kojem je prisustvovao veliki broj vjernika, Porečani su proslavili Uskrs.

29.3.2016.
14:39
VOYO logo

Svjetovni dio uskrsnog slavlja održavao se od Velikog petka na središnjem porečkom Trgu slobode. Uz tradicionalni sajam istarskih proizvoda, uvod u  blagdansko slavlje Uskrsa održan je u «radionici» uskrsnih jaja u kojoj su sudjelovali najmlađi, a u kojoj su «slagali» i uskrsne mozaik pisanice.

Blagdan Uskrsa veliki broj Porečana i njihovih gostiju proslavio je na središnjem porečkom trgu,  počastivši se fritajom od šparoga. U organizaciji Turističke zajednice grada Poreča na središnjem porečkom trgu pripremljena je fritaja od 1.110 jaja, 5,5 kilograma špalete i 15 kilograma šparoga. Slasne zalogaje fritaje brojni posjetitelji uskrsnog domjenka u Poreču zalijevali su sa 30-ak litara malvazije i 15 litara merlota, a da blagdan Uskrsa u Poreču ostane Porečanima i njihovim gostima u lijepoj uspomeni, TZG Poreč pripremila je za goste 450 komada eko pisanica obojanih ciklom, korom od luka, špinatom i koprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu iPress.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo