Usred sezone zatvorio hotel s četiri zvjezdice

Do sada neviđen skandal dogodio se u Selcu.

2.8.2011.
19:46
VOYO logo

Nažalost, očekivani je to epilog agonije hotela koja traje mjesecima. Naime, hotelski radnici za svoj rad ove godine nisu primili ni jednu plaću, njih čak sedam koliko su zaradili cjelogodišnjim poslovanjem toga objekta.

"Osjećam ljutnju jer smo izigrani. To je užas", bilo je sve što je mogla reći vidno uzbuđena radnica Marine Dragica Pobor. Svjetlana Radetić, njezina kolegica koja je osmu godinu slastičarka u Marini i predsjednica štrajkaškog odbora, bila je rječitija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosno je što smo dočekali da će umjesto plaće prvi novac koji ćemo primiti u ovoj godini na žiroračun biti naknada Zavoda za zapošljavanje. Je li krivac za to poslodavac ili Ministarstvo financija, više nije važno, jer je kasno", kazala je teško susprežući suze Svjetlana Radetić.

I vlasnik na rubu plača

Na rubu plača bio je i vlasnik Ivan Klokočki. Drastičnu odluku donio je nakon što mu je rad u štrajku gotovo cijeli srpanj, zbog čega se broj gostiju sa 120 sveo na 27 (prije pet dana boravak mu je otkazala i muška košarkaška reprezentacija), najmoderniji hotel s četiri zvjezdice pretvorio u prenoćište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nažalost tragedija o kojoj se sve zna, ali nije bilo volje da se ona spriječi isključivo zbog nemarnog ponašanja i reketa državnih institucija. Ponudio sam hotel za hipoteku dok se spor ne riješi, ali ni to nije pomoglo jer se očito ne želi reći istina o cijelom slučaju", kazao je Klokočki.

Prema Klokočkom, njemu je Porezna uprava Karlovac još 2003. godine nezakonitim postupcima i krivotvorenjem dokumenata razrezala nepostojeće porezne obveze u iznosu od 2,7 milijuna kuna. Na taj mu je iznos blokiran žiroračun, unatoč presudi Ustavnog suda i vještačkom nalazu karlovačkog županijskog Državnog odvjetništva, prema tvrdnji Klokočkog, u njegovu korist. Slučaj u PU, dakako, ne žele komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima županijske regionalne povjerenice Sindikata turizma i usluga Hrvatske Loredane Gluhak riječ je o, nažalost, još jednoj tužnoj hrvatskoj priči. Tko je za nju kriv, smatra, nitko ne želi ili nema hrabrosti reći.

Vezani članci:

arti-201107300283006 arti-201107080032006 arti-201107280886006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo