Usred krize Bandić povećao iznos za ukrašavanje grada

Iako kriza itekako stišće zemlju, a gradonačelnik Bandić je pravdajući mnoge svoje odluke upozoravao da treba štedjeti, kada je ukrašavanje grada u pitanju 'slavina' se ipak malo otvorila.

8.11.2011.
11:33
VOYO logo

Za božićno i novogodišnje uređenje središte Zagreba i gradskih četvrti Grad planira ukupno utrošiti 5.516.000 kuna. To je za oko 200.000 kuna više nego prethodne godine.

Povećanje iznosa za ukrašavanje grada u Uredu za graditeljstvo, komunalne poslove i promet pravdaju činjenicom da je isteklo jamstvo od dvije godine prema kojem je proizvođač jamčio ispravnost rasvjete. Stoga je, navode, tražena usluga servisiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetak ukrašavanja 26. studenog

Ukrašavanje grada, koje je počelo prije šest dana, trebalo bi zaršiti 26. studenog. Tada bi trebalo biti završeno uređenje Trga bana Jelačića, te će se zapaliti prva adventska svijeća.

Ukupno će u Zagrebu biti postavljeno 31 božićno drvce, a cijene se kreću od 15.000 do 40.000 kuna, koliko će stajati bor postavljen na Jelačić placu, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prethodnih godina, glavni naglasak na božićnom i novogodišnjem uređenju Zagreba stavljen je na glavni trg i na uže gradsko središte.

Posao prigodnog ukrašavanja vrijedan 4.730.000 kuna javnim natječajem dobila je tvrtka Elicom d.o.o. Božićna drvca, pak, nabavit će Holdingova podružnica Zrinjevac i to za 780 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo