'TRIVIJALNO JE' / Premijer o postupku protiv Frke Petešića: 'Breaking news bi trebao biti vrišteći da pokreću postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika'

Prvo je položio vijenac na Maslenici, a pridružio mu se i general u mirovini Ante Gotovina

21.1.2022.
15:22
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u službenom je posjetu Zadarskoj županiji. Najprije je obišao Maslenicu gdje je položio vijenac kod spomen-obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u Vojno-redarstvenoj operaciji Maslenica '93, a planirano je i da na Pagu posjeti Pašku siranu te sudjeluje u svečanosti dodjele oznake "Hrvatski otočni proizvod" za 2020. i 2021. 

U Gradskoj upravi Grada Novalje sastao se s gradonačelnikom Ivanom Dabom i županom Ličko-senjske županije Ernestom Petryjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako želi podržati sve aktivnosti koje se ovdje provode u projektima, a ističe one oko luka, vrtića i škola, cestovne infrastrukture...

Dabo ističe kako mu je zadovoljstvo da je državni vrh došao u Novalju. "Dao nam je dodatni poticaj da se usmjeravamo u projektima i željama. Imamo ih mnogo", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je potom odgovarao na pitanja pa upitan oko najave Povjerenstva da pokreće stan oko Frke Petešića. "Ja mislim da je breaking news trebao biti vrišteći da Povjerenstvo pokreće postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika", navodi premijer pa kaže da oko Frke Petešića ništa nije vidio. 

Upitan oko tvrdnje oporbe da je premijer nervozan, ne odgovara konkretno, ali se osvrće na Penavu kojeg je, podsjeća, na Aktualcu upitao želi li koaliciju s HDZ-om. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li omaška ako u slučaju Frke Petešića, ali i drugih ne provjerimo koliko je ljudi na adresi, kaže da je pitanje trivijalno. Tvrdi da Frka Petešić po važećim pravilima ima pravo na stan kojeg koristi. Došao je, govori, kao veleposlanik iz Maroka, a onda 2017. godine radi kao njegov predstojnik i po tome ima određena prava. "On nije rođen u Zagrebu, on je rođen u Francuskoj i svi oni koji nemaju stan, nisu iz Zagreba imaju pravo na njega", dodaje.

Image
DRŽAVNO SNIŽENJE /

Postanite prvi susjed Frke Petešića za 44 kune po kvadratu. Direkt posjetio atraktivne lokacije i otkrio zašto je država loš gospodar

Image
DRŽAVNO SNIŽENJE /

Postanite prvi susjed Frke Petešića za 44 kune po kvadratu. Direkt posjetio atraktivne lokacije i otkrio zašto je država loš gospodar

Nakon toga odbio je odgovarati na pitanja o Frki Petešiću, a novinare pita imaju li neko drugo relevantno pitanje za hrvatsku javnost jer razgovarat će, kaže, o Novalji i županiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet će završiti u Zadru na sastanku sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem. Uz predsjednika Vlade bit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo