čak ni kad zatopli / Upozorenje svima koji idu na Sljeme! Ne prolazite i ne zadržavajte se oko TV tornja

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Također molimo da ne uklanjate znakove upozorenja', naveli su

1.2.2023.
13:34
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Park prirode Medvednica (PP Medvednica) u srijedu je na Facebooku upozorio posjetitelje da pripaze dok borave u parku i da ne prolaze pored televizijskog tornja tornja na Sljemenu jer postoji opasnost od pada leda.

"Sve posjetitelje i dionike koji rade na Sljemenu te koriste prostor u blizini OiV tornja Sljeme (TV toranj) molimo za oprez prilikom boravka u Parku. Posjetitelje molimo da ne prolaze uz TV toranj, osobito da se ne zadržavaju u zoni ispod tornja zbog mogućnosti pada leda.Također molimo da ne uklanjate znakove upozorenja", objavilli su djelatnici Parka prirode Medvednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zimi povremeno dolazi do zamrzavanja dijelova tornja te s povećenjem temperature do pucanja leda i potencijalne opasnosti od pada velikih komada leda koji mogu izazvati materijalnu štetu na objektima u neposrednoj blizini i parkiranim vozilima, a čovjeka mogu ubiti ili teško ozlijediti", objasnili su iz PP Medvednice.

Podsjetimo, sezona skijanja na Sljemenu započela je u subotu 28. siječnja, a trebala bi trajati i do 40 dana jer su uvjeti izvrsni za skijanje s obzirom na to da je uz umjetni snijeg palo i dosta prirodnog snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo