Upoznajte dobrotvorku godine

Tihana Kunstek aktivna je unekoliko udruga, a svojim optimizmom, osmijehom i predanoscu motivira sve oko sebe.

12.12.2014.
15:50
VOYO logo

Medu deset kandidatkinja nominiranih za nagradu "Josipa Vancas – dobrotvorka godine", koju od 2011. godine dodjeljuje Zaklada Zamah, internetskim je glasovanjem za dobrotvorku godine izabrana Tihana Kunstek, clanica udruge Facebook Zagrepcani humanitarci. Nagrada je dodijeljena na svecanosti odrzanoj 11. prosinca 2014., u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Tihana Kunstek dobrotvorka je koja se svakodnevno trudi svijet uciniti boljim mjestom – i to ne samo u jednoj udruzi ili jednom podrucju djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivna u brojnim udrugama

Suocena s problemom neplodnosti i brojnim bezuspjesnim pokusajima potpomognute oplodnje, Tihana je neumorna aktivistica, a dvije je godine bila i predsjednica Udruge pacijenata s problemom neplodnosti BETA. Svoju je osobnu zivotnu tragediju, gubitak djeteta u 39. tjednu trudnoce, zabiljezila u knjizi "Rekvijem za Lauru" 2012. godine kako bi svojim iskustvom pomogla drugim parovima suocenima s tako strasnim gubitkom, a sav je prihod od prodaje knjige donirala u humanitarne svrhe.

Od 2011. godine volontira u grupi Facebook humanitarci i jedna je od osnivacica i voditeljica istoimene udruge koja Zagrepcanima u teskoj financijskoj situaciji pomaze donacijama hrane i higijenskih potrepstina. Osmislila je Malu skolu volonterstva s kojom osnovnoskolce educira o filantropiji i dobrotvorstvu. Suraduje i s udrugama koje se brinu o napustenim zivotinjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim konkretnoga, svakodnevnoga rada u svim udrugama, organizacijama i grupama u kojima je aktivna, Tihana svojim optimizmom, osmijehom i predanoscu sve u svojoj okolini motivira i potice na ukljucivanje u mrezu dobrih djela koju je vjesto i golemom ljubavlju isplela.

Naziv nagrade inspiriran je djelom Josipe Vancas, dobrotvorke iz razdoblja Ilirskoga preporoda koju su suvremenici nazvali "zenom rijetke vrijednosti", a tako se mogu nazvati i sve dosadasnje kandidatkinje za tu nagradu, njih ukupno 44, koje cine dobra djela daleko od ociju javnosti, a zasluzuju pohvalu i podrsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo