GRAD PUCA PO ŠAVOVIMA /

Upaljena 1. adventska svijeća, Bienenfeld: 'Očekujemo da ćemo biti na plus 5 posto u odnosu na lani'

Hrvatskom je zavladalo predblagdansko raspoloženje

1.12.2018.
19:23
VOYO logo
Image

Počeo Advent, zapaljena prva svijeća na glavnom zagrebačkom trgu

Image

Počeo Advent, zapaljena prva svijeća na glavnom zagrebačkom trgu

Dolazak Božića navješćuje se na svakom uglu - predsjednica Republike Kolinda Grabar Kiatrović pridružila se gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću te su zajedno upalili i prvu adventsku svijeću na Manduševcu, koju se još naziva prorokovom svijećom.

Povodom početka Adventa u Zagrebu, koji je dosad proglašen već triput zaredom najboljim, u RTL-u Danas gostovala je predsjednica Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld.

Puno je novih lokacija ove godine, koje biste izdvojili?

Maksimir se otvara sutra popodne, a tu je i Tkalčićeva ulica. Brojni noviteti su i u vidu brojnih glazbenih programa po crkvama i javnim lokacijama. Nas jako sve to veseli jer vraća duh Božića koji svi očekujemo. Bogati su i brojni programi u kulturnim institucijama i to nas jako veseli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tri godine zaredom je zagrebački Advent bio najbolji – četvrte to sigurno neće biti?

Ne smijemo se kandidirati, pravila su takva da moramo dati priliku nekom drugom. No to nama nije ni presudno. Najvažnije nama jest vidjeti nasmijana lica naših gostiju iz cijele Hrvatske i cijelog svijeta.

Puno je turista, kakvi su smještajni kapaciteti – pucamo po šavovima ili?

U nekim danima da, Zagreb puca po šavovima, obično vikendima, kako nam pokazuje dosadašnje iskustvo. Sada su otvorena dva nova hotela i brojni novi kapaciteti u privatnom smještaju. Očekujemo da ćemo završiti prosinac na plus pet posto u odnosu na prošlu godinu i po dolascima i po noćenjim što je jako lijep rezultat s obzirom na to da su kapaciteti ograničeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo