on vrijeđa građane / Umirovljenici Milanoviću: ' Zbog omalovažavanja Dana državnosti zasigurno ste izgubili potporu mnogih umirovljenika'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Politička platforma Umirovljenici zajedno (Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratska stranka umirovljenika) u otvorenom je pismu predsjedniku države Zoranu Milanoviću poručila da je duboko razočarana i neizmjerno nezadovoljna njegovim 'krajnje nedemokratskim ponašanjem potpunog ignoriranja i negiranja' Dana državnosti koji se po

31.5.2023.
8:58
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Umirovljenici zajedno u srijedu su u otvorenom pismu istaknuli kako je nepoštivanje i negiranje Dana državnosti od strane Predsjednika Republike Hrvatske, kao institucije u demokratskom društvu, čin bez presedana koji vrijeđa sve građane i žrtve položene za slobodu i neovisnost domovine.

Politička platforma Umirovljenici zajedno (Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratska stranka umirovljenika) u otvorenom je pismu predsjedniku države Zoranu Milanoviću poručila da je duboko razočarana i neizmjerno nezadovoljna njegovim "krajnje nedemokratskim ponašanjem potpunog ignoriranja i negiranja" Dana državnosti koji se po odluci Hrvatskog sabora, kao najvećeg zakonodavnog tijela u RH, slavi 30. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuli su  kako je njegova dužnost kao predsjednika da predstavlja sve građane Hrvatske bez obzira na političke stavove i uvjerenja, uključujući i njegovo osobno.

Image
kako se snalaze? /

Naši umirovljenici dnevno mogu potrošiti 8 eura, Nijemci 30. Provjerili smo kako je živjeti s pristojnom mirovinom

Image
kako se snalaze? /

Naši umirovljenici dnevno mogu potrošiti 8 eura, Nijemci 30. Provjerili smo kako je živjeti s pristojnom mirovinom

Podsjećaju da su državni praznici u svakoj demokratskoj zemlji važni za očuvanje nacionalnog identiteta i jedinstva, te je od iznimne važnosti da svi dužnosnici, uključujući i Predsjednika Republike, svojim ponašanjem daju osobni primjer poštovanja vlastite države u svim takvim prilikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omalovažavanje Dana državnosti je kap koja prelila čašu

Umirovljenici zajedno ocijenili su da Milanovićevo nesudjelovanje  na događanjima namijenjena obilježavanju Dana državnosti šalje negativnu poruku javnosti, pa i onoj međunarodnoj, jer se od predsjednika države očekuje da svojim ponašanjem bude primjer poticanja nacionalnog jedinstva, da će poštovati i promicati demokratske vrijednosti te da će te kao legalist poštovati svaku demokratski donesenu odluku Hrvatskog sabora. 

"Kakvu vi to poruku šaljete javnosti ako javno negirate i ne priznajete odluke najvećeg zakonodavnog tijela, Hrvatskog sabora? Sa zebnjom se pitamo kakve i koje bi to vi zakone poštovali ili provodili kada bi kojim slučajem imali vlast u svojim rukama ako ne poštujete demokratski donesene zakone?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali su i nije li Dan državnosti i vrijeme za prisjećanje i odavanje počasti svima onima koji su svoje živote utkali u temelje neovisnosti Hrvatske. 

U otvorenom pismu Milanoviću dodali su kako su i mnogi članovi političke platforme Umirovljenici zajedno u početku njegovog mandata "možda čak i s određenim simpatijama gledali na neke vaše neobične postupke, retoričke bravure ili ponašanje, no s vremenom se istopilo njihovo strpljenje i potrošili svi krediti za toleriranje sve češćih ispada koji ne dolikuju jednom ozbiljnom predsjedniku demokratske i neovisne države". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Omalovažavanje Dana državnosti je kap koja prelila čašu i kap radi koje ste zasigurno izgubili potporu mnogih umirovljenika radi čijih ste glasova danas upravo vi predsjednik RH", poručili su Milanoviću Umirovljenici zajedno.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo