NEVJEROJATAN USPJEH / Istarski gradić ušao u top pet hrvatskih destinacija: Godinu će završiti s rekordnim brojem gostiju i noćenja?

Image
Foto: Dusko Marusic/Pixsell

U Turističkoj zajednici grada Umaga očekuju kako će godinu završiti s rekordnim brojem gostiju i ostvarenih noćenja

11.7.2023.
11:07
Dusko Marusic/Pixsell
VOYO logo

Umag je ove godine milijunto turističko noćenje ostvario 9. srpnja, što je pet dana ranije nego lani, izvijestili su iz Turističke zajednice (TZ) Umag.

Od početka godine do 9. srpnja na području Umaga ostvareno je 249 tisuća dolazaka i milijun i 81 tisuću noćenja, što je za 11 posto više u dolascima i 13 posto više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umag među top pet hrvatskih destinacija

To svrstava Umag u top pet destinacija u Hrvatskoj po broju ostvarenih noćenja, kažu u umaškom TZ-u navodeći kako je u hotelima ostvareno 15 posto više, a u kampovima 10 posto više noćenja, dok je privatni smještaj na razini ostvarenih noćenja lanjske godine.

Najveći broj noćenja je ostvaren s njemačkog tržišta, zatim slovenskog, austrijskog, hrvatskog, češkog i talijanskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPAKA KONKURENCIJA /

Ne pamtimo kada je Umag bio ovako jak: Uz tri GS pobjednika, dolazak potvrdio i šesti igrač svijeta

Image
OPAKA KONKURENCIJA /

Ne pamtimo kada je Umag bio ovako jak: Uz tri GS pobjednika, dolazak potvrdio i šesti igrač svijeta

"Iz godine u godinu trudimo se podizati kvalitetu ponude turistima, što uključuje brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista u naš grad. Njima se nastoji utjecati ne samo na ljetne mjesece, već i dolaske tijekom pred i posezone pa su tako i ovogodišnje manifestacije polučile rekordne rezultate", izjavio je direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Velik broj ljudi došao na Sea Star Festival

Podsjetio je kako je iznimno veliki broj posjetitelja ostvaren tijekom manifestacije Sea Star Festival, no i tijekom održavanja niza nogometnih turnira za mlađe kategorije Umag Trophy kao i rukometnog kampa za mlađe kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umag je već duži period prepoznat i po idealnim uvjetima za zimske pripreme nogometnih klubova, organizaciju raznih biciklističkih utrka te pripreme velikog broja tenisača. Radi se na pojačanoj promociji i prezentaciji Umaga kao sportske destinacije na stranim tržištima u suradnji s organizatorima sportskih manifestacija", kaže Popović.

Osim manifestacija, naveo je on, na području Umaga tijekom godine ostvaruje se niz investicija koje Umag čine ljepšim i privlačnijim mjestom. U Turističkoj zajednici grada Umaga očekuju kako će godinu završiti s rekordnim brojem gostiju i ostvarenih noćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo