OGLAS

BUDUĆNOST BRODOGRADILIŠTA / Uljanik ide u likvidaciju: Stečajna upraviteljica ima prijedlog za spašavanje proizvodnje

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Stečajna upraviteljica uvjerena je da bi se raniji naručitelji vratili u pulski škver

26.11.2019.
14:11
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Stečajna upraviteljica Uljanika d.d. Marija Ružić predlaže likvidaciju krovne tvrtke pulskog brodogradilišta jer nije moguće izraditi stečajni plan koji bi vjerovnici prihvatili, ali predlaže da se proizvodnju očuva i to prijenosom koncesije i poslova dovršetka gradnji na tvrtku Uljanik 1856.

Tvrtku je Uljanik osnovao u svibnju prošle godine i nije imala aktivnosti, a prema prijedlogu plana država bi, kao razlučni vjerovnik, na dijelu pokretnina tvrtke-kćeri Uljanik Brodogradilišta u stečaju preuzela predmete na kojima ima pravo odvojenog namirenja, koja je potrebna za brodograđevnu djelatnost te bi izvršila povećanje temeljnog kapitala Uljanik brodogradnje 1856. Takva mogućnost postoji i za druge razlučne vjerovnike, koji bi srazmjerno vrijednosti unosa postali članovi Uljanik brodogradnje 1856., piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokretanje proizvodnje radi dovršetka broda u gradnji Uljanik 526 stečajna upraviteljica, prihvati li skupština vjerovnika njezin plan, očekuje u drugom tromjesječju iduće godine, a potrebno je po njezinim procjenama zaposliti oko 450 radnika. Za dovršetak tog broda potrebno je osigurati 50 milijuna eura u kontinuitetu do drugog kvartala 2021.

Financiranje je moguće avansom od strane krajnjeg kupca ili putem kredita HBOR-a ili komercijalne banke, uz državno jamstvo. Stečajna upraviteljica u uvjerenju je da bi se s obzirom na dosadašnju kvalitetu isporučenih brodova, raniji naručitelji vratili u pulski škver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo