uoči krimske platforme / Ukrajinski premijer poslao poruku iz Hrvatske. 'Ovo pokazuje visoku razinu kao i duboki smisao diskusija'

Image
Foto: Twitter

Posebno se zahvalio predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću

24.10.2022.
12:19
Twitter
VOYO logo

Predsjednik Vrhovne Rade Ukrajine, Ruslan Stefanchuk, obratio se putem videa u kojem je održao pozdravni govor sudionicima Prvog parlamentarnog summita međunarodne Krimske platforme.

"Drago mi je da vaš istaknuti događaj nije samo sastavni dio prvog Parlamentarnog samita međunarodne Krimske platforme, već prethodi samom samitu. Ovo pokazuje visoku razinu kao i duboki smisao diskusija koje će sutra voditi parlamentarni vođe više zemalja", rekao je .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se zahvalio predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću te je rekao kako mu je drago da će hrvatski aktivisti i političari podijeliti svoje iskustvo pobjede u ratu te putu prema EU i NATO-u. Također je naglasio veliku ulogu koje će civilno društvo imati u oslobađanju i budućoj reintegraciji Krima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od samih početaka ruske agresije 2014. godine NGO-i, stručnjaci i aktivisti prihvatili su izazov praćenja situacije u ovom polju, pomoći političkim progonjenicima i mučenicima, i dokumentiranja zločina protiv čovječnosti", rekao je.

Danas u Zagrebu počinje međunarodna Krimska platforma koju je Ukrajina uspostavila 2021. godine s ciljem obnove suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine. Inauguracijski parlamentarni summit, koji će se održati 25. listopada, bit će usredotočen na agresiju Rusije protiv Ukrajine, uključujući nezakonitu aneksiju Krima 2014. i invaziju koja je započela u veljači 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo